Aantal deelnemers voor het Paasontbijt liep op tot boven de honderd. Foto: Folkert Wijmenga

Aantal deelnemers voor het Paasontbijt liep op tot boven de honderd. Foto: Folkert Wijmenga

Voor dag en dauw naar Steenderens Paasontbijt

Religie

STEENDEREN - Op Eerste Paasdag wordt traditioneel het Steenderens Paasontbijt gehouden. Op die dag begon dit jaar ook de zomertijd. Het extra vroege tijdstip weerhield de Steenderense bevolking er echter niet van om naar Het Anker te komen. Er kwamen zelfs meer mensen dan in de voorgaande jaren.

In de afgelopen jaren kwamen tussen 80 en 90 personen naar de grote zaal van kerkelijk centrum Het Anker aan het Steenderense marktplein. De vraag van de organisatoren was, of dat dit jaar ook weer het geval zou zijn. De klok moest die nacht immers een uur vooruit worden gezet, zodat iedereen nog een uur eerder zou moeten opstaan. Bijzonder was dan ook, dat het aantal aanmeldingen voor het Paasontbijt opliep tot boven de honderd. Er konden op het laatste moment nog extra tafels worden bijgeplaatst.
Mensen van verschillende leeftijden, kerken en achtergronden uit Steenderen en omgeving waren weer naar Het Anker gekomen. Zo was er een speciale tafel gedekt voor jongeren uit de tienerleeftijd. “Ik was al jaren van plan naar het Paasontbijt te komen en dit jaar besloot ik maar eens te gaan”, vertelt iemand die er voor het eerst was.
‘Het leven krijgt weer kleur; we zien elkaar weer staan’, zo klonk het toepasselijke Paaslied dat de kinderkerk had uitgekozen als begin van het ontbijt. Daarna kon iedereen genieten van onder andere heerlijke paasbroden, Palmpasen haantjes en eieren.

De aanwezigen werd gevraagd om een kleine bijdrage in de onkosten. Er werd echter ruim gegeven, zodat er een mooi bedrag kan worden overgemaakt naar een speciaal project: de opvang van vluchtelingen in Armenië uit de enclave Nagorno-Karabach. Het is dit jaar vijftien jaar geleden dat het Paasontbijt voor het eerst werd georganiseerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant