Leuke sport- en spelactiviteiten tijdens de Koningsspelen op het schoolplein van De Pannevogel. Foto: Alice Rouwhorst

Leuke sport- en spelactiviteiten tijdens de Koningsspelen op het schoolplein van De Pannevogel. Foto: Alice Rouwhorst

De Pannevogel stopt Koningsspelen vol leuke (sport)activiteiten

Onderwijs

STEENDEREN - Vrijdag 26 april klonk het lied ‘Daba Die Daba Da’ van de Koningsspelen 2024 over het met oranje vlaggetjes versierde schoolplein van basisschool De Pannevogel. Met dit vrolijke, aanstekelijk nummer van Kinderen voor Kinderen en het bijbehorend dansje werd de sportieve ochtend geopend.

Door Alice Rouwhorst

Het liedje vertelt dat bewegen en sporten gezond is en net zo belangrijk als rekenen en taal. En lekker bewegen en plezier hebben met sport en spel, dat was precies wat de kinderen die ochtend gingen doen.
Met rood, wit, blauw op de wangen en makkelijke sportieve (oranje) kleding aan vermaakten de kinderen van de onderbouw zich op en rond het schoolplein. Drie studenten van het Graafschap College, opleiding Sport en Bewegen, Majka, Lieke en Danique, hadden diverse spelletjes bedacht en voorbereid. Zij begeleidden samen met de juffen en meesters en vrijwillige hulpouders de verschillende groepjes kinderen bij onder meer het bingospel, boter/kaas en eieren, het hoepelspel, het wasknijper grijpen en de zandrace.
Het was een gezellige drukte en de kinderen vermaakten zich uitstekend. Meerdere jassen gingen uit, zó warm kregen ze het van het heen en weer rennen, zeker toen de zon zich liet zien. Ook de allerjongsten, de peuters van de opvang Juut & Co, deden mee met de activiteiten. En omdat sporten en bewegen hongerig en dorstig maakt had de oudervereniging voor eten en drinken gezorgd.

Workshops op de sportvelden en in De Kei
Groep vijf tot en met acht volgde, net als vorig jaar, een ander programma. Zij hadden al eerder een top vijf gemaakt van zeven workshops die georganiseerd werden door school en verenigingen uit het dorp en uit Baak. In het crealokaal van de school konden creatievelingen schilderen. Zij maakten een drieluik van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia. Sommigen werkten aan het hoofd, anderen aan de torso en weer anderen aan de benen. Eenmaal boven elkaar gelegd kon het kleurrijke eindresultaat bewonderd worden.
Sportievelingen konden voetballen bij Basteom, tennissen bij de Nieuwe Hellewei en badmintonnen en turnen in de sporthal, georganiseerd door BC Steenderen en DOG Baak. In de Kei konden de heupjes van de bovenbouwers los bij de dansworkshop van Urban Dance Lab (UDL) en de vele lekkerbekken konden koken in de kookstudio. Een hele puzzel om aan de voorkeuren van de kinderen te voldoen, maar daar was de organisatie toch uitstekend in geslaagd.
Vrijwilligers van de verschillende verenigingen hadden voor deze Koningsspelen een kort programma gemaakt, zodat de kinderen kennis konden maken met de desbetreffende sport. Tijdens de kookworkshop maakten de kinderen in drie kleine groepjes sushi fruitrolletjes met bananendip, kokosmakronen en kokosbonbon en een club sandwich. Het leukste van deze workshop was dat het eindresultaat uiteraard heerlijk opgepeuzeld mocht worden. Een geslaagde dag, zo vlak voor de meivakantie.

Drieluik van Koning Willem-Alexander, geschilderd door kinderen van de bovenbouw. Foto: De Pannevogel
Klein partijtje tijdens de voetbalworkshop bij Basteom tijdens de Koningsspelen. Foto: Alice Rouwhorst
Even proeven aan wat tennissen is bij De Nieuwe Hellewei tijdens Koningsspelen 2024. Foto: Alice Rouwhorst
Badminton overspelen tijdens de workshop van de BC Steenderen. Foto: Alice Rouwhorst
Naast de tumblingbaan konden de deelnemers aan de workshop turnen van de dans en gymnastiekvereniging DOG Baak verschillende sprongen doen over de kast met trampoline. Foto: Alice Rouwhorst
Samen koken is leuk. Deze aardbeien kwamen in een sushi fruitrolletje tijdens de kookworkshop in De Kei tijdens Koningsspelen 2024 van De Pannevogel. Foto: Alice Rouwhorst
Eindresultaat van een korte kookworkshop in De Kei tijdens de Koningsspelen 2024 van De Pannevogel. Sushi fruitrolletje met bananendip, kokosmakronen, kokosbonbon en een feestelijke clubsandwich. Foto: Alice Rouwhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant