De dierenarts vertelt over zijn werk. Foto: Piersonschool

De dierenarts vertelt over zijn werk. Foto: Piersonschool

Dierenarts op bezoek bij de kleuters van Pierson

Onderwijs

HENGELO - Op Jenaplanschool Pierson in Hengelo leren de kleuters van de stamgroepen de Kikkers en de Vlinders de komende weken van alles over de dieren van de boerderij. Daar hoort natuurlijk ook het werk van de dierenarts bij. En laat nou een van de kinderen een dierenarts als papa hebben? 

In de klas hebben de kinderen een dierenartsenpraktijk om in te kunnen spelen. Maar wie kan beter vertellen hoe het daar eigenlijk gaat dan de dierenarts zelf? Wat doet hij allemaal? En hoe weet je of een dier ziek is? Tim Exel, die werkt bij De Graafschap Dierenartsen, kwam in de klas alles uitleggen. De kleuters luisterden en keken geboeid, want Tim had ook allemaal spulletjes meegenomen. Zo’n spuit voor koeien is echt heel groot. En een paard op een operatietafel krijgen, is een hele zware klus. De foto hiervan maakte veel indruk op de kinderen.
Ook mochten ze de auto van de dierenarts goed bekijken met alle spullen die nodig zijn om te gebruiken als de dierenarts naar de boerderij gaat. De kleuters konden zelfs testen of het groene pak in de auto echt waterdicht is. Ze mochten met de spuiten water schieten op de dierenarts in zijn groene pak, maar gelukkig bleven zijn kleren helemaal droog.
“We hebben in ieder geval op al onze vragen antwoord gekregen en kunnen nu heel goed spelen in de dierenartshoek”, aldus stamgroepleider Janneke Woldering.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant