Mariakapel langs het Rolderspad in Zieuwent. Foto: Bert Jansen

Mariakapel langs het Rolderspad in Zieuwent. Foto: Bert Jansen

‘Bronckhorst Mooiste’ fietsen met de Keiaosers

Maatschappij

HENGELO - De Hengelose toerclub Keiaosers verzorgt op tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, weer de prachtige ‘Bronckhorst Mooiste’ familiefietstocht. Voor deze geheel bewegwijzerde tochten van 30, 45 en 60 kilometer kan men starten vanuit Hengelo (Gld) en Keijenborg.

Eerder op de dag gaan de wielrenners al van start voor hun ‘Omloop van de Graafschap’. Deze tocht van 90 kilometer voert vanuit Keijenborg richting kastelendorp Diepenheim en is uitsluitend te volgen via GPS. De tochten voor de recreatieve fietsers gaan veelal over rustige weggetjes en pittoreske kerkenpaden.
In de zeventiende eeuw is er in de Achterhoek een heel netwerk van deze kerkenpaden ontstaan. De kerkgangers moesten vaak flinke afstanden overbruggen en liepen dan binnendoor over weilanden, langs slootjes, over bruggetjes en door de bossen. Zo ontstonden overal verborgen paden. De fietsers kunnen zo de prachtige, bosrijke omgeving ontdekken en onderweg genieten van een pauze bij een van de horecagelegenheden.
Deelnemers aan de familietocht kunnen zich op tweede pinksterdag 10.00 tot 12.30 uur inschrijven en starten bij dorpshuis de Horst in Keijenborg. Dat kan op dezelfde tijden ook in Hengelo, bij café De Jongens. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en de jongsten fietsen gratis mee. Meer informatie op Facebook en de website van toerclub Keiaopsers.


www.keiaosers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant