Het praktische deel van de e-bike training door docent Joop van Bel in Keijenborg. Foto: Karin ten Heggeler

Het praktische deel van de e-bike training door docent Joop van Bel in Keijenborg. Foto: Karin ten Heggeler

E-bike training: 25 km is ruim 10 meter remweg!

Vervoer

KEIJENBORG - Woensdagmiddag 5 april was er in Dorpshuis De Horst in Keijenborg een e-bike training. Dit initiatief was een samenwerking tussen KBO Keijenborg, Veilig Verkeer Nederland en de combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst.

Docent Joop van Bel startte met een theoretische deel. Daarbij werden naast veel tips over hoe op hogere leeftijd veilig te fietsen, ook verkeersregels bijgespijkerd bij de groep van twintig deelnemers. Veel aandacht was er ook voor het gebruik van een helm op de fiets, het aanpassen van de snelheid, en werd het anticiperen op je omgeving benadrukt. Bij een snelheid van 25 km per uur, wat een e-bike prima kan halen, is de remweg ruim 10 meter! Gelijk aan iedere oudere, verwachtten ook de deelnemers in Keijenborg dat de reactiesnelheid nog helemaal als vroeger is. Aan de hand van een klein vangtestje, bleek dit helaas niet zo te zijn.
Na een korte pauze was het praktijkgedeelte aan bod. Op de zonovergoten parkeerplaats van de Keijenburgse Boys stond een fietsparcours klaar, die met de eigen elektrische fiets afgelegd mocht worden. In het parcours werd de stuurvaardigheid, de behendigheid en uiteraard remmen getest. Op- en afstappen, het meest voorkomende fietsongeluk, was ook onderdeel van het parcours.
Rond half vijf was de e-bike training afgelopen. Met een folder waarin al het geleerde thuis rustig nagelezen kan worden en de vele tips van deze middag kunnen de deelnemers aan deze e-bike training in ieder geval een goed voorbereid deze zomer genieten op de fiets!

Oefenparcours op de parkeerplaats van Keijenburgse Boys. Foto: Fons Stapelbroek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden