Een OV-ambassadeur geeft uitgebreid uitleg over reizen met alle soorten van openbaar vervoer. Foto: Geert Jan Oosterhuis
Een OV-ambassadeur geeft uitgebreid uitleg over reizen met alle soorten van openbaar vervoer. Foto: Geert Jan Oosterhuis

OV-voorlichting in Hengelo boeiend en inspirerend

Vervoer

HENGELO/KEIJENBORG - Op woensdagmiddag 20 maart kwamen de OV-ambassadeurs op uitnodiging van de Hulpdienst Hengelo en Keijenborg naar het Ontmoetingscentrum Ons Huis aan de Beukenlaan.

Deze OV-ambassadeurs die zelf ervaren ov-reizigers zijn, gaven uitgebreid uitleg over reizen met alle soorten van openbaar vervoer. Zij behandelden onder andere onderwerpen zoals de OV-chipkaart, tarieven, abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij de diverse vervoerders. Ook het gemakkelijk reizen met de chipkaarten van de banken kwam aan de orde. De deelnemers zijn buiten deze vorm van voorlichting ook nog gewezen op de mogelijkheden van bezoek aan spreekuren in Doetinchem en Ruurlo.

Aan het eind van de middag werd uitgelegd hoe men kan deelnemen aan een proefreis van Hengelo via Vorden en Zutphen naar Deventer en vervolgens weer terug. Daarvoor en ook andere proefreizen kunnen mensen zich opgeven via mail of door te bellen met 038-4540130.

In zijn dankwoord kon voorzitter Geert Jan Oosterhuis namens de aanwezigen de OV-ambassadeurs bedanken voor de boeiende en inspirerende presentatie.


www.ervaarhetov.nl/proefreis

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant