De OV Ambassadeurs geven uitleg. Foto: Ben Vulkers

De OV Ambassadeurs geven uitleg. Foto: Ben Vulkers

Informatiebijeenkomst en proefreis openbaar vervoer in Hengelo Gld.

Vervoer

HENGELO - Op woensdag 20 maart 2024 organiseert de Hulpdienst Hengelo Keijenborg een OV-informatiebijeenkomst, waarbij OV-ambassadeurs uitgebreide uitleg geven over reizen met het openbaar vervoer. Deze bijeenkomst is bedoeld voor senioren die wellicht al een tijdje niet meer met het OV hebben gereisd of die voor de eerste keer gaan reizen.

Tijdens de informatiebijeenkomst zullen de OV-ambassadeurs ervaren reizigers leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij behandelen onder andere onderwerpen zoals de OV-chipkaart, tarieven, abonnementen, het plannen van een reis, en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos en aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 maart om 14.00 uur (einde uiterlijk 16.00 uur) in Ontmoetingscentrum Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo. 

Proefreis
Na de informatiebijeenkomst wordt er de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een OV-proefreis, waarbij deelnemers onder begeleiding van OV-ambassadeurs kunnen oefenen met het reizen per bus en trein. Tijdens deze proefreis wordt onder andere uitgelegd hoe men kan in- en uitchecken met de OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. De kosten voor de proefreis zijn voor eigen rekening. Meer informatie en aanmelden voor de OV-proefreis kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Voor meer toelichting en informatie, kan men terecht op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur of bellen naar 038 - 45 40 130. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt door de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland, die zich inzetten om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te laten reizen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant