Goed bezochte open repetitie van Muziekvereniging Crescendo. Foto: Karin Romeijnders
Goed bezochte open repetitie van Muziekvereniging Crescendo. Foto: Karin Romeijnders

‘Hoe stoer is het als je ineens geluid uit een trompet krijgt’

Muziek

Open repetitie instaporkest Crescendo

HENGELO - De open repetitite van het instaporkest van Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo, op 9 april, werd druk bezocht. Kinderen van verschillende basisscholen schoven aan. Ze maakten zelf een muziekinstrumentje en mochten daarna luisteren, maar ook meedoen met het instaporkest.

De open repetitie sloot aan bij de jaarlijkse nationale KinderMuziekWeek. Op verschillende basisscholen kwam het thema muziek deze week al aan bod. Het bijwonen van een repetitie van een heus orkest is dan natuurlijk een mooie aanvulling daarop. Dat bleek ook wel uit de enthousiaste belangstelling deze avond, in Ons Huis in Hengelo.

De kinderen gingen eerst zelf aan de slag om twee instrumenten te maken, een ritme-ei en een bijzondere toeter. Daarmee konden ze vervolgens meteen meespelen met het orkest. Het instaporkest – dat bestaat uit leerlingen van alle leeftijden – speelde een aantal nummers. Zittend tussen de leden van het orkest speelden de kinderen enthousiast mee.
Als slotstuk van het miniconcertje speelde het instaporkest samen met de kinderen het nummer ‘Grosso Concerto’. Het thema van de kindermuziekweek was energie, de energie spatte er ook echt vanaf. Het slotapplaus was dan ook welverdiend. Hierna was er nog gelegenheid om verschillende instrumenten uit te proberen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Hoe stoer is het als je ineens geluid uit een trompet krijgt!

Voor wie de repetititeavond gemist heeft maar wel interesse heeft in het volgen van muzieklessen is er de mogelijkheid om op de maandagmiddagen de cursus ‘Spelen met muziek’ te volgen. De eerste drie lessen zijn proeflessen. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij karin@crescendohengelo.nl of de site.


crescendohengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant