Eva Murza, beroepsvioliste uit Oekraïne, tijds het matineeconcert. Foto: Eddy Jolink

Eva Murza, beroepsvioliste uit Oekraïne, tijds het matineeconcert. Foto: Eddy Jolink

Remigiuskerk genoot van ‘Viool in harmonie’

Muziek

HENGELO - Betoverend, emotioneel en volgende week weer? Een greep uit de reacties na afloop van het matineeconcert dat Crescendo op zondagmiddag 21 april hield in een goedgevulde Hengelose Remigiuskerk. Voor dit concert had de Hengelose muziekvereniging samenwerking gezocht met Eva Murza, een beroepsvioliste uit Oekraïne.

Het concert begon om klokslag 15.00 uur met ‘Prayer for Ukraine’, een gedragen stuk, door Jacob de Haan voor harmonie-orkest gearrangeerd. Bij menigeen kwam dit, gelet op de actuele oorlogssituatie in Oekraïne, behoorlijk binnen. Crescendo en Eva speelden een aantal stukken samen en de violiste bracht ook een aantal stukken met alleen begeleiding door Johan Jacobsen op piano. Bij de Czardas stelde zij zijn vingervlugheid danig op de proef.
Bij de keuze van de gezamenlijke stukken was goed nagedacht over de combinatie van harmonie en viool. Zowel het orkest als de warme klanken van dat instrument kwamen goed tot hun recht. Ook het beginnersorkest liet horen weer vorderingen te hebben gemaakt ten opzichte van het vorige optreden.
Nadat het concert om half vijf was afgelopen konden de bezoekers onder het genot van een drankje nog even nababbelen.

Crescendo organiseert dit najaar weer een Maestro-concert, in navolging van het succes van 2019. Het was daarom waarschijnlijk niet toevallig dat er een aantal maestro’s in spe aanwezig was om te kijken hoe dirigent Willy Beudel orkest en viool ‘aanvoerde’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant