Knalbal, 2023. Foto: PR
Knalbal, 2023. Foto: PR

Knalbal Halle presenteert extra feestweekend in mei

Muziek

HALLE - Er is altijd wel een reden voor een feestje, dat weten ze in Halle donders goed! Na het zeer geslaagde, maar ook bewogen, jubileum afgelopen december zal de grote feesttent ook op 3 en 5 mei opgebouwd worden in de wei aan de Halseweg tegen over Seegers.

Iedereen in het dorp kan zich december 2023 wel heugen. Na een spetterend 25 jaar jubileum feest met de introductie van de nu al legendarische knalshot op zondag 18 december, zou Dorpsschool Halle op donderdagavond 21 december zijn kerstmarkt organiseren in de tent, was het niet dat storm Pia een half uur voor aanvang de tent compleet verwoestte. 

Heel Halle heeft zich ingezet om de ravage op te ruimen, het organiseren van een crowdfunding én het realiseren van een vervangende tent zodat het carbidschieten en het oudejaarsfeest op oudejaarsdag voor de 25ste keer heeft plaatsgevonden. En nu ook een extra knalfeest in mei!

Boerenrockavond 3 mei
Knalbal 2024 lente-editie zal op vrijdagavond 3 mei in het teken staan van Boernrock; zoep’n, knapp’n en angoan dus! Als de tent om 20.30 uur haar deuren opent zal de boerenfeestband HIK uut Hummelo het spits afbijten voor een mooi weekend. Waarna Kiek Now Us met de wijsheid: ‘in de hemel is geen bier, daarom drinken wi-j ’t hier’ de tent op zijn kop zal zetten. Dit alles met muzikale medewerking van de Halse piratenzender Splitveer FM. Tickets zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro; aan de deur kost een toegangsbewijs 15 euro.

Knalbal op 5 mei
Na een dag rust zal Knalbal op geheel eigen wijze Bevrijdingsdag vieren. Terwijl grote vriend DJ Dré gedurende de dag de sfeerbeheer voor zijn rekening neemt, zullen er muzikale toppers naar Halle komen. De meest bekende hiervan heeft geen introductie nodig; niemand minder dan volkszanger Jannes zal op het Knalbal optreden! Daarnaast zal de nieuwe, maar zeker niet onervaren, zes mans formatie ROXX op een geheel eigen wijze de hits van vroeger en nu spelen.

Halse Helden en Euterpe
Veel muzikale hoogstandjes deze speciale Knalbal lente-editie. Toch zal Halle misschien wel het meest uitkijken naar het optreden van de Halse Helden en Euterpe. Waar de Halse Helden wel eens vaker optraden zal de gelegenheidsformatie deze keer begeleid worden door een heuse bigband van Euterpe.  Dat de band met zanger Henk Hengeveld, gitarist Robert Colenbrander, bassist Henk Braakhekke, toetsenist Hans Burghart en liefst 50+ muzikale Hallenaren er een grote show van gaan maken is wel zeker!

De tent opent op 5 mei om 14.00 uur haar deuren. Kaarten in de voorverkoop kosten 17,50 euro, aan de kassa 20 euro (passe-partouts 25 euro). Zie www.knalbal.com om kaarten aan te schaffen en volg Knalbal Halle op social media!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant