Thimo Woerts, Dylan Weustenenk, Helmer Raterink, Twan Berendsen. Foto: Christie Rietman

Thimo Woerts, Dylan Weustenenk, Helmer Raterink, Twan Berendsen. Foto: Christie Rietman

Flying Feathers brengt tweede single ‘Setting Sail’ uit met releaseparty in Café Merleyn

Muziek

ZELHEM - In de binnenlanden van Zelhem, ergens achteraf, tussen goed gevulde kippenschuren staat een keetje waar de jongens van Flying Feathers zich laten klinken met denderende gitaarriffs en scheurende gitaarsolo’s. Rock ’N Roll met een smoetsige tint, zoals ze zelf zeggen. 21 april wordt het tweede nummer ‘Setting Sail’ gelanceerd. En omdat deze mannen dat willen vieren, sloten ze samen met Café Merleyn in Doetinchem de handen ineen om een knallende releaseparty te organiseren op zondagmiddag 21 april. Om hier de nieuwe nummers live te laten klinken! 

In 2016 werden de eerste plannen gesmeed in Café de Zwaan om nieuwe muziek te maken met eigen geschreven nummers. Een mix van blues, punk en hardrock en een knipoog naar het vertrouwde classic rock. Met Helmer Raterink (zang, sologitaar), Twan Berendsen (zang, slaggitaar), Dylan Weustenenk (zang, basgitaar) en Thimo Woerts (zang, drums) zorgt deze viermans formatie voor ouderwetse rock ‘n roll. Steevast op woensdagavond na een dag hard werken, komen de jongens samen aan de ronde tafel in het oefenhok. Alsof het hun stamcafé is en waar ideeën uitgedacht worden tot nummers die ze zelf lekker vinden. Invloeden van Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd vonden hun weg in het maken van de nummers, waarmee ze hun eigen sound vormden. Na een paar jaar optreden, werden de nummers steeds meer gefinetuned en was het moment aangebroken om de studio in te duiken, om daar nummers van hun eigen werk op de plaat te gaan zetten en om deze de weide wereld in te slingeren!
DRIVIN’ werd in februari gelanceerd op Spotify, een heerlijk recht toe recht aan rock nummer waarbij het moeilijk is om er niet op mee te bewegen. Door de jaren heen is er veel eigen werk geschreven, deze nummers worden allemaal live ten gehore gebracht die middag, om alvast een voorproefje te geven op het eerste album van de Flying Feathers! Dus mensen houd de socials in de gaten voor de podia die de Flying Feathers zullen gaan betreden!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant