Angelique Kruger draagt (blaas)muziek een warm hart toe. Foto: Karin Romeijnders-Rietman
Angelique Kruger draagt (blaas)muziek een warm hart toe. Foto: Karin Romeijnders-Rietman

Blaas je Wijs start!

Muziek

BRONCKHORST – Wie de flyer van Blaas je Wijs, een project aangeboden door de Bronckhorster muziek federatie heeft ontvangen, leest over de kans om kennis te maken met blaasmuziek of om als oud-muzikant je muzikaliteit weer leven in te blazen. Want je bent nooit te oud om te leren. Op de flyer staat Angelique Kruger die de blaasmuziek een warm hart toedraagt. Zij wil iedereen enthousiasmeren om te starten met muziek maken. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”, zei zij in gesprek met de organisatie Astrid Bloemendaal van muziekvereniging Hummelo Keppel en Karin Romeijnders van Crescendo Hengelo. 

In september 2022 start het project Blaas je Wijs. Dit project bevat tien gratis muzieklessen, waarin de deelnemers kennis maken met blaasmuziek. Je staat in deze lessen stil bij het nootschrift, de verschillende instrumenten uit een harmonie en fanfare om vervolgens zelf te gaan blazen op een zelf gekozen blaasinstrument. Na deze tien lessen kun je je muzikale carrière vervolgen bij een van de aangesloten verenigingen. De lessen starten op woensdagavond 14 september en lopen door tot begin november. Het project wordt vervolgens afgesloten met een mini-concertje. 

Ben je inwoner van Bronckhorst en tussen de 18 en 90 jaar en wil je kennis maken met blaasmuziek? Of wellicht heb je ooit een instrument bespeeld en wil je de draad weer oppakken? Meldt je dan aan via blaasjewijs@gmail.com of mail voor meer informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden