Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR
Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Wilbert Berendsen geeft orgelconcert in de Lambertikerk

Muziek

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kunnen liefhebbers luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 22 juli speelt Wilbert Berendsen van 15.00 tot 15.45 uur.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie Lambertikerk.

Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916. Hij ontving zijn eerste orgellessen in 1985 van Nico Verrips in Meppel. Een jaar later won hij de tweede prijs tijdens het Orgelconcours voor amateurs te Meppel.
Wilbert behaalde zijn diploma Docerend Musicus Orgel en Kerkmuziek in 1994 en Uitvoerend Musicus Orgel in 1997, na een studie bij Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde een applicatieopleiding Koordirectie in 2001 en behaalde het Master diploma op de Beiaard in 2020 bij Frans Hagen. Wilbert was finalist bij diverse concoursen op orgel en beiaard tot 2016.
Naast zijn werk als uitvoerend- en kerkmusicus is hij een kundig muziekgraveur en werkt hij sinds 2021 als software engineer bij Johannus Orgelbouw in Ede.

Na Wilbert Berendsen op 22 juli, speelt op 29 juli Susanna Veerman, 5 augustus Jan Pieter Lanooy, 12 augustus IJsbrand ter Haar en 19 augustus Dennis Vallenduuk. Ga naar de site voor meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.


Lambertikerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden