‘Levend Schilderij’ van bouwgroep Rara won de jury- en publieksprijs in 2015. Foto: Achterhoekfoto.nl/Rob Karstens
‘Levend Schilderij’ van bouwgroep Rara won de jury- en publieksprijs in 2015. Foto: Achterhoekfoto.nl/Rob Karstens

Steenderense Kermis viert veertigste grote optocht

Algemeen

STEENDEREN - Van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september wordt de jaarlijkse kermis gevierd. Een bijzondere editie, want dit jaar is de grote feesttent weer terug op het marktplein en er is een jubileum: de veertigste grote optocht. Het lunapark staat als vanouds op het marktplein, met daarnaast nu de feesttent waar de playbackshow wordt gehouden. Het vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen en de andere spelen vinden plaats op de vogelwei. Doe daar de muziek bij van de bands die in de feesttent en de cafés spelen en er zijn voldoende elementen voor een supergezellig weekend.

Voor de meest spetterende optocht ooit is er dit jaar extra aandacht besteed aan de wagenbouwers. Tijdens een succesvol Kleintje Kermis op 16 april bij Heezen, werden ook de wagenbouwers gemotiveerd om met een rad van fortuin extra startgeld te kunnen winnen. De aanmeldingen waren vervolgens overweldigend en het belooft een mooie optocht te worden.

Woensdagmiddag begint de kermis met om 13.30 uur de aftrap voor alle senioren in en rondom Steenderen in feestlocatie De Bongerd. Er wordt een film vertoond, in de pauze is er een hapje en een drankje en vervolgens een 'actieve' quiz.

Grote playbackshow
Op donderdagavond 8 september is het Lunapark vanaf 19.00 uur geopend. De grote playbackshow wordt in de feesttent gehouden tussen 19.30 en 21.30 uur. Opgeven voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen kan in Café Heezen tussen 20.00-22.00 uur, met livemuziek van 'De Draad Kwijt' en in Café De Seven Steenen tussen 22.00-23.00 uur, met muziek van 'DJ Robert'.

Vogelwei
Vrijdag 11 september kunnen liefhebbers vanaf 8.30 uur nog na-inschrijven voor het vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen op de vogelwei. De Kleine Schutterij vertrekt om 9.00 uur vanaf het Burg. Buddingh' Plein. Om deze tijd vertrekt ook Muziekvereniging Nieuw Leven voor de aubade bij het voormalige gemeentehuis.
De activiteiten op de vogelweide, met onder andere het traditionele vogelschieten, schijfschieten en vogelknuppelen, beginnen dan om 9.30 uur. Naar verwachting is om 12.00 uur de prijsuitreiking van de vogelwei-activiteiten in de feesttent. Aansluitend is het kermisfeest in de feesttent onder begeleiding van 'Melrose' en vanaf 17.00 uur feest en gezelligheid bij Café Heezen en karaoke bij de Seven Steenen. 'Melrose' speelt 's avonds vanaf 21.00 uur wederom in de feesttent.

Zaterdagochtend 12 september om 9.30 uur kunnen de kinderen en ouders verzamelen bij de feesttent voor het Kindervermaak met illusionist Huub Cooymans, deze Nederlands kampioen jongleren staat garant voor plezier voor jong en oud.

Veertigste optocht
's Middags om 13.00 uur begint het opstellen voor de Grote Optocht op de Harmen Addinkstraat. Om 13.30 uur stellen de kleine wagens en versierde fietsen op ter hoogte van het Muldershof aan de Bronkhorsterweg. De Grote Optocht start om 14.00 uur, waarna vanaf 15.30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden in de feesttent met muzikale begeleiding van de band 'Bandje Speciaal'. Rond deze tijd start eveneens het feest bij Café Heezen op het Marktplein met de 'Retteketet Showband' waarna rond 19.00 uur de band 'Brood op de plank' haar opwachting maakt. Om 21.00 uur gaat het feest verder in de feesttent met de top-40 band 'Melrose' en zijn de Café's Heezen en De Seven Steenen dan ook geopend.


www.steenderensekermis.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant