Artvark Saxofoon Quartet geeft verandaconcert bij De Olde Schoole op Rha. Foto: PR

Artvark Saxofoon Quartet geeft verandaconcert bij De Olde Schoole op Rha. Foto: PR

Veranda-concerten bij De Olde Schoole

Algemeen

RHA - In juli 2021 ging een serie concerten van start in De Olde Schoole, Rhabergseweg 30 op Rha. Na inmiddels drie concerten plaatsgevonden is op zondagmiddag 5 september om 15.00 uur het volgende Verandaconcert met het befaamde Artvark Saxofoon Quartet. 

Dit concert is de voorbereiding op het uitbrengen van de nieuwe CD ‘Mother of Thousand’ met volledig nieuwe muziek, geïnspireerd door de muziek van Arvo Pårt en Aphex Twin. De CD wordt op 21 september in het Bimhuis in Amsterdam gepresenteerd.
Tijdens het concert bespelen de musici originele Adolph Saxen uit 1860, zeer zeldzame schuifsaxen uit 1920 uit de collectie van Leo van Oostrom. De baritonsaxofoon wordt opgenomen met een snaredrum tussen sax en microfoon en een heel kwartet dat zich in de opname van links naar rechts beweegt.
Artvark Saxophone Quartet bestaat uit Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax). Zij mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark!
De Verandaconcerten op Rha worden georganiseerd onder auspiciën van Guus Tangelder Jazzproducties. Het publiek zit coronaproof op 1,5 meter opgesteld. Kinderen vrij entree.
Reserveren per email: guustangelderbigband@gmail.com


www.artvarksq.com 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant