Het kernteam Op morgen Steenderen. Foto: Werkgroep warmtescans
Het kernteam Op morgen Steenderen. Foto: Werkgroep warmtescans

Aanmelden voor een gratis warmte-foto

Wonen

De eerste stap naar lagere energie-rekeningen

STEENDEREN - Ben jij ook benieuwd waar jouw huis warmte verliest? De vrijwilligers van Op Morgen Steenderen nodigen alle bewoners van de voormalige gemeente Steenderen uit om zich aan te melden voor een gratis warmtefoto van hun woning.

Maar liefst veertien vrijwilligers hebben zich opgegeven om deze foto’s te maken. Zij gaan in januari met een warmtecamera op pad om alle aangemelde woningen te fotograferen.
Een warmtefoto onthult waar een woning zijn warmte het meest verliest. Zelfs bij huizen waarvan men denkt dat ze goed geïsoleerd zijn, komen vaak verrassende warmteverliezen aan het licht, die onbedoeld voor hogere energierekeningen kan zorgen. “Deze warmtefoto-actie in Steenderen is een gratis en hele eenvoudige manier voor buurtbewoners om inzicht te krijgen in de warmtelekken van hun woning”, zegt René van Eijden, een van de vrijwilligers van Op Morgen Steenderen. “Het is dé eerste stap naar lagere energierekeningen.”

Doe-het-zelvers kunnen vervolgens zelf aan de slag na de warmtefoto, maar voor wie meer advies wil, zijn er ook verschillende andere opties.

Sneakpreview
Op 10 februari organiseert Op Morgen Steenderen een energie-informatiemarkt bij De Kei. “Iedereen die hun warmtefoto hierheen meeneemt, ontvangt advies en inzicht in mogelijke opties om energie en kosten te besparen. Ze krijgen een duidelijk beeld van welke stappen het beste bij hun woning passen.”


Aanmelden kan via op-morgen.nl/steenderen-warmtefoto/ 

Bel voor hulp 0314 820 360

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant