De Hamove organiseert zondag eerste Paasdag zijn eerste clubcross. Foto: Damon Teerink

De Hamove organiseert zondag eerste Paasdag zijn eerste clubcross. Foto: Damon Teerink

Hamove organiseert clubcross op zondag eerste Paasdag

Sport

HENGELO - De Hengelose Auto- en motorvereniging Hamove organiseert op zondag 31 maart, eerste Paasdag zijn eerste clubcross van het seizoen. Net zoals voorgaande jaargangen zal de vereniging een circuit uitzetten aan de Kieftendorp 6 in Hengelo. Het belooft als vanouds een drukke en gezellige dag te worden waarbij spektakel gegarandeerd wordt.

Door Damon Teerink

De eerste Hamove clubcross is op zondag 31 maart, de Eerste Paasdag. Hier zal het starthek vallen voor een dag vol met mooie wedstrijden en heuse gezelligheid. Inmiddels zijn de inschrijvingen zo goed als gevuld en zijn aankomend weekend volle startvelden te zien in de verschillende klassen. Er wordt gereden in de Mini beginners, brommerklasse, 65 t/m 85cc tot en met 15 jaar, de nieuwe 125cc klasse, hobby klasse, wedstrijdklasse en ten slotte in de quads en zijspannen. Gesteld kan worden dat er genoeg actie zal zijn tijdens deze eerste clubcross van het seizoen. Het motocrossseizoen is pas van start en iedereen zal zijn beste beentje voorzetten voor een goed resultaat.

Zoals iedereen van de Hamove gewend is zal er een spectaculair parcours worden uitgezet met daarin mooie bochten en bulten. De zaterdag voorafgaand aan de clubcross zal de Hengelose vereniging met zijn vrijwilligers het parcours in gereedheid brengen.
Op de wedstrijddag wordt ook aan de inwendige mens gedacht, want voor een hapje en een drankje is er catering aanwezig. Deze zal in de tent zijn die naast het circuit zal staan. Er is ook genoeg parkeerruimte rondom het circuit in de naastgelegen parkeerweides. Al met al belooft het weer een spektakel te worden in buitengebied van Hengelo.

Op zondagmorgen 9.05 uur zullen de tijdtrainingen van start gaan aan de Kieftendorp alvorens de wedstrijden van start gaan. De eerste wedstrijd begint om 11.00 uur met de Mini beginners. Elke klasse rijdt drie wedstrijden, waarbij de hobby- en wedstrijdklasse tijdens de derde wedstrijd hun finale zal rijden. Tijdens de middagpauze om 12.30 uur mag de jeugd achter het starthek verschijnen, voor de fietscrosswedstrijd.

Het programma op de laatste zondag van maart zal rond de klok van 17.00 uur eindigen, waarna vervolgens de huldigingen plaatsvinden. De Hamove hoopt iedereen te zien tijdens de clubcross zondag 31 maart.

De Hamove organiseert zondag eerste Paasdag zijn eerste clubcross. Foto: Damon Teerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant