Nachtzwemmen in Steenderen. Foto: PR

Nachtzwemmen in Steenderen. Foto: PR

Zwembad Steenderen zoekt teams voor nachtelijke marathon

Sport

STEENDEREN - Het Burg. Kruijffbad in Steenderen houdt ook dit jaar een nachtelijke zwemmarathon. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei kunnen teams van acht tot twaalf mensen meters maken in het zwembad. Wie de meeste banen zwemt wint maar het evenement is vooral gericht op de magie van zwemmen in de nacht. 

Het is een unieke belevenis: zwemmen in het schijnsel van de maan of tijdens de opkomst van de zon. De zwemmers starten om 22.00 uur en gaan door tot de volgende ochtend 10.00 uur. De organisatie zorgt wel dat ze wakker blijven. De eerste teams hebben zich inmiddels al weer aangemeld.
De zwemmers in een team moeten minimaal 14 jaar oud zijn. Zij liggen om de beurt 15 minuten in het water en proberen in die tijd zoveel mogelijk banen te zwemmen. Het hoeft niet in een specifieke volgorde, dus de teams kunnen wat slaapmomenten inplannen. Om het een mooie nacht te maken mogen de deelnemers een slaapzak en slaaptentje meenemen. Het zwembad zorgt voor een lekker ontbijt.
Het Burg. Kruijffbad roept teams op om zich te melden, of het nu bestaat uit buurt, bedrijf, vrienden, familie of sportclub. De deelnamekosten zijn 12,50 euro per persoon, dit is inclusief het ontbijt. Voor aanmelden of meer info mail naar sc-sce@outlook.com of kijk op de website.


www.zwembadsteenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant