Het eerste herenteam van de Keppelse behaalde het kampioenschap. Foto: PR

Het eerste herenteam van de Keppelse behaalde het kampioenschap. Foto: PR

Titel en promotie voor Keppelse golfers

Sport

KEPPEL - Het eerste herenteam van de Keppelse Golfclub heeft in de competitie van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) uitstekende zaken gedaan. Het zestal legde in de tweede klasse beslag op de eerste plaats. Daardoor promoveert het team naar de op een na hoogste klasse in de golfcompetitie van de NGF. Ook het dames 50+ team sleepte de titel binnen. Met champagne beklonken de spelers zondag 7 mei de winst en de promotie naar de eerste klasse. Voor de Keppelse Golfclub is het uniek dat een team op zo’n hoog niveau gaat acteren. Het zestal onder leiding van teamcaptain Jurgen Eringfeld wordt op een later moment nog door het bestuur uitgebreid gehuldigd.

Spannende competitie
In de competitie nam de ‘Keppelse’ het op tegen de Veluwse Golfclub uit Hoog-Soeren, de Nunspeetse, de Sallandsche uit Diepenveen en de Pan uit Utrecht. Het was een spannende competitie. Op één na werden alle wedstrijden gewonnen. Het ging om wedstrijden van 27 holes voor elke speler, waarbij het er steeds om ging wie de meeste holes won. Dankzij het winnen van meer holes kon het Keppelse team de spelers van de Veluwse Golfclub nipt achter zich laten.

Dames ongeslagen kampioen
De Keppelse Golfclub kende nog een tweede kampioen. In de categorie 50+ behaalde het eerste damesteam ongeslagen de titel in de tweede klasse. Het zestal onder aanvoering van Marjan Begemann was na vier wedstrijdronden al zeker van de eerste plaats. Ook dit 27-holes team staat een huldiging te wachten.

Het eerste damesteam 50+ klasse behaalde het kampioenschap. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant