De Stugge Veer Cross in 2019. Foto: Henk Huurnink
De Stugge Veer Cross in 2019. Foto: Henk Huurnink

De Stugge Veer Cross; driemaal is scheepsrecht

Sport

WICHMOND - Als het aan de vrijwilligers van De Stugge Veer Cross ligt, wordt op 11 september dit jaar het jubileum gevierd. “Het wordt de vijfde editie, het eerste lustrum! En na het twee keer afgelast te hebben, gaan we er nu met zijn alle vol voor. Driemaal is scheepsrecht!” Dit laat Sebastiaan Hamer  van de organisatie enthousiast weten.

“De voorbereidingen zijn in volle gang! We hopen dat wij dit jaar niet te maken krijgen met een coronagolf en beperkingen voor ons evenement. Rijders kunnen zich zoals het nu lijkt begin augustus inschrijven. Het advies is om onze website en Facebookpagina nauwlettend in de gaten te houden. Hier wordt alle informatie over het evenement gedeeld. De cross zal in grote lijnen dezelfde opzet hebben als anders. Wij zijn wel bezig om nog wat nieuwe dingen toe te voegen, zoals een nieuwe klasse. Een klasse waar zowel de rijders, maar zeker het publiek extra lol aan beleven. Daarover kan ik nu nog niets zeggen, maar de eerste ideeën hierover zijn erg leuk!”

De Stugge Veer Cross, een jaarlijks crossevenement op het kermisterrein van Wichmond, wordt georganiseerd door Stichting Stugge Veer Cross. Deze stichting is ontstaan uit een groepje jongeren van Jong Gelre Vorden-Warnsveld. Amateurcrossers uit Wichmond en omstreken nemen eraan deel. Er zijn verschillende klassen, maar meedoen is belangrijker dan winnen. “Het is een evenement met een grote knipoog. Elke editie, in 2019 was de vierde en laatste editie, stond gezelligheid en sportiviteit voorop. Dat zal nu niet anders zijn. We gaan ons ook nu inzetten om voor jong en oud er een leuke dag van te maken”, laat Hamer weten. 


www.destuggeveercross.nl

Facebook.com De Stugge Veer Cross

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden