Indy Peters, nummer 4 op de lijst en met haar 18 jaar de jongste kandidaat van Gelderland. Foto: PR
Indy Peters, nummer 4 op de lijst en met haar 18 jaar de jongste kandidaat van Gelderland. Foto: PR

PvdA trapt de campagne af met de allerjongste kandidaat

Politiek

BRONCKHORST - Op 14, 15 en 16 maart kan iedereen stemmen voor de gemeenteraad van Bronckhorst. Deze week startte de PvdA de campagne voor de verkiezingen. In gesprek met Luuk Preijde, de fractievoorzitter en lijsttrekker en met Indy Peters, nummer 4 op de lijst en met haar 18 jaar de jongste kandidaat van Gelderland.

Lijsttrekker Luuk Preijde, woonachtig in Halle Heide, is dolblij met de kandidatenlijst die hij dit jaar kan presenteren. “We hebben een goede mix van kwaliteit, ervaring en ‘vernieuwing’. Johanna Bergervoet is al vanaf het ontstaan van de gemeente Bronckhorst de alleskunner in de fractie. Zij levert met Antoon Peppelman de bestuurlijke ervaring. Antoon Peppelman was eerder wethouder in onze gemeente en is nu wethouder in de gemeente Haaksbergen.”

Indy Peters (18 jaar) en Ilona Smeitink (39 jaar) completeren de eerste 5 plekken op de lijst en zorgen voor de noodzakelijke ‘vernieuwing’. Indy woont in Halle en studeert voor docent Frans in Nijmegen. “Ik ben al heel lang politiek geïnteresseerd en heb voor de PvdA gekozen omdat mijn idealen met deze partij het meest overeenkomen. Ik ben vanaf 2020 actief bij de Jonge Socialisten en heb tijdens de Duitse verkiezingen Olaf Scholz van de SPD (zusterpartij van de PvdA) meegeholpen aan zijn bondskanselierschap en hoop een even succesvolle campagne te voeren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA. Ik hoop als jonge kandidaat andere jongeren meer geïnteresseerd te krijgen. Ons leven wordt voor een groot deel door de politiek bepaald en daarom moeten wij dat niet alleen aan de ouderen overlaten, toch?”.

De lijst is verder gevuld door kandidaten, afkomstig uit alle dorpen van de gemeente, die midden in de maatschappij staan en precies weten wat er speelt in hun woonomgeving. “Hoe diverser hoe beter, dat bruist lekker”, zegt Preijde.

De leden van de PvdA Bronckhorst stemden unaniem in met het verkiezingsprogramma. Preijde: “We laten daar een stevig links geluid horen: armoede pakken we aan, we bouwen veel meer betaalbare huizen en appartementen voor jongeren. Laten we daar eindelijk eens wat gaan experimenteren. Natuur en landbouw gaan ontzettend belangrijk worden. En, leuke cultuur, goede voorzieningen en wijkwerkers zetten we op de agenda”.

De campagne-mensen zijn aan de slag om zo veel mogelijk het PvdA-geluid te laten horen en stemmen binnen te halen. “Dat moet wel lukken”, zegt Preijde, “We hebben goede mensen en een erg goed verhaal”.

Luuk Preijde. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden