Het optreden van groep 5 van De Leer. Foto: PR
Het optreden van groep 5 van De Leer. Foto: PR

Groep 5 straalt tijdens muzikaal optreden op De Leer

Onderwijs

HENGELO - Binnen daltonbasisschool De Leer staat het motto centraal: ‘De Leer daagt uit; 8 stevige treden op weg naar de toekomst!’ In lijn met deze uitdaging heeft groep 5 deelgenomen aan het project ‘Instrumentenkaravaan’ van Amphion Cultuurbedrijf.

Gedurende de afgelopen weken hebben de leerlingen in groep 5 kennisgemaakt met de viool, dwarsfluit, en het keyboard tijdens de wekelijkse lessen. Na deze introductie konden de kinderen een keuze maken voor het instrument dat hen het meest aansprak. Dit alles leidde tot een schitterend optreden op donderdagmiddag 25 januari.

Ouders, belangstellenden, broertjes en zusjes kwamen samen in het speellokaal om onder begeleiding van de muziekdocenten Eline (viool), Sonja (keyboard), en Miranda (dwarsfluit) te genieten van het optreden. Het bespelen van de instrumenten werd afgewisseld met het zingen van ingestudeerde liedjes. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen in korte tijd hun muzikale talenten (verder) hebben ontwikkeld.

Daltonbasisschool De Leer benadrukt met trots dat naast de reguliere vakken zoals taal en rekenen, er altijd wordt gezocht naar mogelijkheden om de talentontwikkeling van de aan hen toevertrouwde leerlingen te stimuleren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant