Trio Marcel Verheugd neemt zijn publiek mee op reis met de Nachttrein naar Lissabon. Foto: PR
Trio Marcel Verheugd neemt zijn publiek mee op reis met de Nachttrein naar Lissabon. Foto: PR

Vreugde voert boventoon op de Nachttrein naar Lissabon

Muziek

Trio Marcel Verheugd concerteert in Kulturhus

RUURLO – Met trio Marcel Verheugd op reis met de Nachttrein naar Lissabon, waar vreugde de boventoon voert! De bezoekers reizen op zaterdag 13 april mee, tijdens het concert dat begint om 20.00 uur in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo aan de Nieuweweg 5.

Gitarist Marcel Verheugd, percussionist Arie den Boer en contrabassist Jurre Hogervorst hebben zich laten inspireren door het gelijknamige boek van Pascal Mercier. Ze presenteren emotionele, gevoelige, lichte, wereldmuziek die tot nadenken stemt. Met de ‘liefde’ als rode draad. Ga mee op avontuur en ontdek deze muzikale reis naar binnen.

Marcel Verheugd, de componist, zanger en gitarist van het trio, studeerde muziekregistratie en gitaar (jazz) aan het Conservatorium in Den Haag. Hij werkte als geluidstechnicus bij Joop van den Ende Producties en richtte de kinderliedjes groep ‘Niet Allemaal Tegelijk!’ op. Hiermee bracht hij drie succesvolle cd’s met eigen composities uit. Marcel componeerde ook muziek voor verschillende theaterproducties en een verhalen-cd. In het duo ‘Flor d’Luna’ met zangeres Carla Koehorst stond de Fado centraal.

Arie den Boer, percussionist, studeerde slagwerk, klassieke en lichte muziek aan het Conservatorium van Rotterdam. Hij is een veelgevraagd musicus in Europa vanwege zijn vermogen om zich uitstekend aan te passen aan elke muziekstijl en -setting. Hij heeft voor een groot aantal artiesten gespeeld en reist al meer dan dertig jaar de hele wereld over. Arie heeft les gegeven bij diverse muziekverenigingen, muziekscholen en privé, klassiek en licht, is dirigent van slagwerkgroepen, gastdocent/dirigent en workshopleider en heeft een eigen slagwerkgroep ’the Drumpeople’.

Jurre Hogervorst, contrabassist, heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelt onder andere in de Blue Flamingo’s en het JOC (Jazz Orchestra of the Concertgebouw) en heeft gespeeld met artiesten als Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Giovanca.

Samen brengen Marcel, Arie en Jurre nieuwe en vertrouwde, speelse en ingetogen melodieën ten gehore. Stap met dit trio op de trein en ga mee op avontuur om nieuwe muziek-werelden te ontdekken.

Entreekaarten zijn voor 21,50 euro verkrijgbaar via de website van KunstKring Ruurlo en aan de kassa. Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang.


www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant