Leon Lutterman. Foto: Harry Donker
Leon Lutterman. Foto: Harry Donker

Troubadour Leon Lutterman treedt op in Theater Onder de Molen

Muziek

VORDEN - Zondag 24 maart presenteert Theater Onder de Molen Troubadour Leon Lutterman met zijn liedjesprogramma ‘Leven van liedjes’. Aanvang 15.00 uur.

Leon is geboren in 1961 in Eindhoven. Op de middelbare school kon hij al snel toetreden tot het schoolcabaret omdat hij gitaar speelde. Hier begon hij ook zijn eerste liedjes te componeren. Leon studeerde vervolgens aan de universiteit Utrecht Nederlands en Theaterwetenschap. Voor beide richtingen studeerde hij in 1988 af.

Leon ging in 1989 naar Amsterdam om bij een impresariaat te gaan werken. Tot de vaste stal behoorden een Jazzband, een moderne dansgroep, een cabaretier en literair theater. Toch bleven er, naast aanvragen voor theatervoorstellingen of Jazzcafés ook aanvragen voor entertainment bij tuinfeesten en kleine partijen. Leon vond dat hij geen ‘nee’ kon verkopen en dus vulde hij deze aanvragen zelf in, als troubadour.

In 1993 was het aantal aanvragen voor hemzelf tot een dusdanig aantal gestegen dat hij er een eigen bedrijfje van maakte: Troubadour Service. Met de oprichting ervan was tevens het niveau bereikt waarop Leon kon leven van zijn eigen optredens. Hij kon zich nu helemaal concentreren op zijn eigen optredens en het aantal aanvragen bleef zich elk jaar weer overtreffen. Hij schreef 5 Cd’s vol met liedjes en waagde zich zelfs aan het schrijven van een boek: ‘Jonkheer in de bijstand’. In 2000 schreef Leon een CD met kinderliedjes; ‘Dierendans’.

Op 1 september 2018 vierde hij zijn 25-jarig artiestenjubileum. Daarna werd hij weer gepakt door het geven van onderwijs. Voor optredens maakt hij soms nog een uitzondering. Zoals zondag in Theater onder de Molen.

Toegang 12,50 euro, dit is inclusief een kopje koffie/thee en zelfgemaakte molenkoek. Reserveren kan via de site.


theateronderdemolen.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant