De dames van De Passiebloem zamelden producten in voor de Voedselbank. Foto: Rita van der Kamp
De dames van De Passiebloem zamelden producten in voor de Voedselbank. Foto: Rita van der Kamp

Voedselbank op bezoek bij de Christelijke Vrouwenvereniging De Passiebloem

Maatschappij

HENGELO - Op 16 november heeft de Christelijke Vrouwenvereniging De Passiebloem weer een ledenavond georganiseerd, waar meer dan vijftig dames aanwezig waren. Het is een goed gebruik om daarbij jaarlijks een goed doel te steunen.

Dit jaar werd een spreker uitgenodigd namens de Voedselbank. De heer J. Radstake heeft deze avond de achtergrond bij het werk van de Voedselbank toegelicht. Een hele nuttige toelichting, want vanwege de hoge energie- en brandstofprijzen is het momenteel wat lastiger om voldoende voorraad te houden. Bakkers bijvoorbeeld hebben daar veel last van, zodat de Voedselbank minder brood binnen krijgt, maar ook aardappelen zijn moeilijker te verkrijgen. Daarom wordt er actief een beroep gedaan op boeren en voedselproducenten om overschotten te doneren aan de Voedselbank. Gelukkig zijn er nog steeds particulieren die verse groenten afgeven.

De middenstand denkt gelukkig ook actief mee. Bij de HEMA worden bijvoorbeeld taarten voor een kinderfeestje ter beschikking gesteld. Het aantal kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat ze onder de armoedegrens leven stijgt helaas. De Voedselbank wil hier graag ondersteunen door, in samenwerking met de stichting Jarige Job, verjaardagpakketten uit te delen met slingers, ballonnen en zakjes snoep, zodat er bijvoorbeeld toch getrakteerd kan worden op school.

Er rust toch nog steeds een taboe op het gebruik maken van middelen van de Voedselbank. Maar dat is helemaal niet nodig, want men hoeft zich absoluut niet te schamen dat men niet meer rond kan komen in deze absurd dure tijden. Dus mensen in nood - bijvoorbeeld met alleen een AOW - kunnen rekenen op de hulp van de Voedselbank. Wellicht ten overvloede nog maar eens gemeld dat de Voedselbank dit werk geheel belangeloos met vrijwilligers verzorgt.

De dames van De Passiebloem waren zeer onder de indruk van het noodzakelijke werk van de Voedselbank. De producten die zij voor deze avond hadden ingezameld komen dan ook zeker goed van pas. De boeiende informatie die zij deze avond ontvingen geeft ook een duidelijker beeld van de producten waar behoefte aan is. Al met al een zeer geslaagde avond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden