<p>Diny Jansen laat, onder grote belangstelling, zien hoe je snel de lekkerste hapjes kunt maken. Foto: Diny Oosterlaken</p>

Diny Jansen laat, onder grote belangstelling, zien hoe je snel de lekkerste hapjes kunt maken. Foto: Diny Oosterlaken

Vrouwen leren over de Keurslager en andere lekkere hapjes

STEENDEREN - De bijeenkomst van Vrouwen van Nu was een succes met een grote opkomst van de leden van de afdeling Steenderen. Op het programma stond een avond georganiseerd door Keurslagerij de Worstepinne uit Doesburg. 

Diny en Henk Jansen vertelden aan de hand van leuke anekdotes over het slagersvak en hoe ze 37 jaar geleden uit Bathmen naar Doesburg kwamen om een slagerij over te nemen. Destijds waren er nog zeven slagerijen in het stadje, nu is er nog slechts één over! In de winkelstraten zijn nu veel winkelketens maar de winkeliers wonen elders, wat een andere sfeer geeft. “Tegenwoordig komen er ‘een bult’ toeristen naar Doesburg”, aldus slager Henk. Hij vertelde ook nog dat er bepaalde eisen verbonden zijn aan de titel Keurslager en daarom is er een jaarlijkse keuring om de titel Keurslager te mogen blijven gebruiken.

Diny maakte, onder toeziend oog van de aanwezige dames, heerlijke hapjes die goed aftrek vonden. Na de pauze werd er onder leiding van Diny, zij is in haar vrije tijd regisseuse van een toneelvereniging, een heel verrassend toneelstuk over relaties ten tonele bracht, door drie leden van haar gezelschap. Zeer de moeite waard.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden