<p>Kelholt, werk van Roelof van Gijssel. Foto: Roelof van Gijssel</p>

Kelholt, werk van Roelof van Gijssel. Foto: Roelof van Gijssel

Schilderijen en foto’s in de Hengelose Remigiuskerk

HENGELO – Nog nooit, of al heel lang niet binnen geweest in de Hengelose Remigiuskerk? Loop dan eens binnen tijdens het Open Monumentendag-weekend, zaterdag 11 en zondag 12 september. Mooi extraatje: er is een dubbelexpositie van twee Hengelose kunstenaars: kunstschilder Roelof van Gijssel en fotograaf Ronny Wormgoor.

Het motto van dit jaar is Mijn monument is jouw monument. Dat wordt in Hengelo uiteraard: Ons huus is ow huus. Twee dagen lang opent de karakteristieke Hengelose kerk haar deuren voor iedereen. 

Er zijn schilderijen van kunstschilder Roelof van Gijssel, oud-directeur van de Hengelose Openbare Basisschool te zien. “Tien jaar geleden kreeg ik van mijn kinderen schilderles cadeau en daarna ging er een wereld voor me open. Vooral met olieverf werk ik graag. Ik laat me vooral inspireren door de natuur, vogels en landschappen.”
Foto’s van Ronny Wormgoor (ronnywormgoorfotografie.nl) worden geëxposeerd. Hij heeft een goed oog voor kleur en compositie. “Ik ben professioneel fotograaf, begonnen met sport- en natuurfotografie. Tegenwoordig maak ik ook veel portretten. Ik probeer met mijn foto’s altijd een verhaal te vertellen.” De foto’s die hij in de kerk exposeert hebben allemaal het onderwerp ‘Natuur en landschap’ en zijn gemaakt in de Achterhoek, en de meeste zelfs uit de gemeente Bronckhorst.

Zondagmorgen 12 september begint de dag met een bijzondere Open Kerkdienst van 10.00 tot 11.00 uur. Iedereen kan op elk moment binnenlopen, en ook gewoon weer weglopen. Voorganger Helma Luesink houdt speciaal rekening met Open Monumentendag-bezoekers.

Op beide dagen is de kerk geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk is er koffie en thee met iets lekkers.


protestantse gemeentehengelogld.nl/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden