<p>Op het water roeiden de zeven welpen van Scouting Sweder van Voorst keuring rond het eilandje en terug naar de aanlegplaats. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

Op het water roeiden de zeven welpen van Scouting Sweder van Voorst keuring rond het eilandje en terug naar de aanlegplaats. Foto: Liesbeth Spaansen

Welpen scouting Hummelo sluiten seizoen af met zomer(s)kamp

Thema: Oost, West, Scouting Best

HUMMELO - Vermoeide voeten, knieën onder de modder en natte broekspijpen. Het maakte de zeven welpen van Scouting Sweder van Voorst niet uit, ze gingen de uitdagingen graag aan: vrijdagavond 9 juli stond een flinke wandeling op het programma, zaterdags waren dat uitdagende survivalopdrachten, een vlot bouwen en daarmee varen.

De welpen van Scouting Sweder van Voorst hadden uitgekeken naar het zomerkamp om het seizoen af te sluiten. Al wisten ze niet welk programma de welpenleiding voor ze had bedacht, ze meldden zich in hun eigen welpenlokaal met luchtbed of matje, slaapzak, pyjama en knuffel, extra kleren. Ze zwaaiden de ouders uit.

De zeven lieten zich van hun beste kant zien en gingen alle uitdagingen aan. Na een rustmoment met ranja en koek werden de waterflessen gevuld en de routebeschrijving uitgedeeld. Door het goed ‘lezen’ van de route liepen zij keurig de zes geplande kilometers. Uitrusten kon bij het kampvuur, al moest de popcorn wel zelf worden gepoft. Ze verzonnen zelf nog wat spellen om de avond af te sluiten.
Na een (te) korte nachtrust stonden ze op en zorgen dat alles werd opgeruimd. De zon scheen inmiddels weer volop en buiten luisterden ze naar een verhaal uit het Jungleboek. Ze hadden intussen wel trek gekregen en de tafel was snel gedekt voor het ontbijt. Pannenkoeken en boterhammen gingen er goed in, een mooie basis voor het programma van de dag. Met water en een setje schone kleren in hun rugzakjes liepen zij naar de auto’s die hen naar hun bestemming brachten.
Reisdoel was Dinxperlo, waar outdoor centrum Try Out een uitdagende survivalroute had uitgestippeld. Na een flinke appel die Fruitboerderij De Kruisbrink als extraatje bij de boodschappen had gedaan, ging het programma van start.
In een ondergronds doolhof de uitgang zoeken, over netten klimmen, tijgeren onder een net door, op een touw naar een eiland wiebelen, met touwen slingeren, hout zoeken en een vuurtje maken om worstjes voor de lunch te verwarmen en een vlot bouwen én daarmee varen. Een geweldig programma met tussendoor ranja om de dorst te lessen.
Moe maar voldaan gingen zij zaterdagmiddag weer terug naar het scoutinggebouw in Hummelo waar zij werden opgehaald. Maar voordat zij naar huis gingen, kregen zij eerst een welverdiende herinnering. Met hun laatste krachten werd het zomer(s)kamp afsloten en ze wensten elkaar een fijne vakantie.


facebook.com/Scouting Sweder van Voorst 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden