<p>Start 500cc in 1972 op de Varssel-Ring. Rijders o.a.: 30 Dave Simmonds GB, 36 Billie Nelson GB, 17 Henk Coelman NL, 40, Ernst Hiller D, 34 Jack Findlay AUS, 31 Keith Turner NZ. Simmons won. Foto Jan Burgers van wie in 2022 het boek Continental Circus deel 2 verschijnt!</p>

Start 500cc in 1972 op de Varssel-Ring. Rijders o.a.: 30 Dave Simmonds GB, 36 Billie Nelson GB, 17 Henk Coelman NL, 40, Ernst Hiller D, 34 Jack Findlay AUS, 31 Keith Turner NZ. Simmons won. Foto Jan Burgers van wie in 2022 het boek Continental Circus deel 2 verschijnt!

Achterhoek 50 jaar geleden

REGIO - Aan de hand van krantenberichten blikken we terug op gebeurtenissen uit het verleden. Deze week gaan we 50 jaar terug in de tijd naar juni 1971.

Door Willy Hermans

Circuit Varssel-Ring wederom verbeterd
HENGELO - Na het grote motorspektakel van de Asser-TT is op motorsportgebied alle aandacht gericht op de jaarlijkse Hamove-wegraces op zondag 29 augustus op het circuit Varssel-Ring. Nu al een viertal jaren achtereen hebben de races op de Varssel-Ring grote bekendheid in binnen- en buitenland, zowel bij de renners als bij het publiek.
Het parkoers, dat zich als een lint door de Varsselse contreien slingert, heeft steeds de volle aandacht van het actieve Hamove-bestuur en is nu weer op verschillende plaatsen verbreed en in de bochten verruimd, hetgeen natuurlijk hogere snelheden gaat betekenen voor de races op 29 augustus. Behalve de hogere snelheid zal de verbetering ook meer veiligheid voor renners en toeschouwers betekenen.
De verbeteringen waarmee nu een aanvang is gemaakt omvatten het gedeelte vanaf de Rijnweg via de Venneweg naar de Varsselseweg. Ook op een ander onderdeel is het Hamove-bestuur actief , nl. door het sluiten van rennerscontracten. Natuurlijk zijn alle Nederlandse prominenten als Theo Bult, Theo Louwesen en Rob Bron in Hengelo van de partij. Ook de beste buitenlandse coureurs zijn gecontracteerd zoals onder meer Charles Mortimer.

Duizenden zagen optocht voorbij trekken
KEIJENBORG - Keijenborg werd zondag overspoeld door een enorme mensenmassa die van heinde en verre kwam om de kermisoptocht te zien. Het bestuur van de schutterij St. Jan had de nodige voorbereidingen getroffen om een menigte mensen op te vangen, doch het bezoek was zo groot dat alle parkeergelegenheden vol waren.
Het was voor de vele toeschouwers moeilijk om deze te volgen, maar na een eerste doorgang verspreidde de menigte zich meer en heeft iedereen de grote Keijenborgse optocht goed kunnen zien. De zeven ingezette muziekkorpsen met tamboers en majorettes trokken zeer veel bekijks.
De voorzitter van St. Jan, J. Menting, heette de korpsen en bezoekers een hartelijk welkom, in het bijzonder burgemeester Quarles van Ufford en diens echtgenote, wethouder Hooman en pastoor Dijkers.
De uitslag van de grote wagens: 1. Klein Verschil; 2. Roodkapje; 3. De oude tijd; 4. Reuzenrad; 5. Vader Abraham; 6. Circus Pipo; 7. Hoog Militair Gerechtshof; 8. Malle Pietje en Swiebertje; 9. Luchtpiraten; 10. Vrijetijdsbesteding.

Lubbers-Brouwers en Wolsink stelen de show in Lochem
LOCHEM - Onder stralende weersomstandigheden met een groot aantal toeschouwers heeft het zijspanduo Rikus Lubbers-Joop Brouwers voor eigen publiek getoond dat zij een goed koppel zijn. Met groot machtsverschil, vooral in de tweede manche, toonden zij zich de meerderen. Als morele steun had de supportersclub van Lubbers-Brouwers, thans al ruim zeventig leden groot, een premie beschikbaar gesteld voor een goede klassering.
In de grote kampioenscross bij de zwaardere motoren won de Hengelose crossspecialist Gerrit Wolsink op zijn Huskie, beide keren van start af. Hij gaf vele rijders in de dertig minuten durende manche een lap.
Veel concurrentie was er voor de plaatsen achter Wolsink, waarbij een tactisch rijdende Pierre Karsmakers uit Aalst beide keren tweede werd. Ook de derde plaats was twee keer voor dezelfde rijder, nl. Peter Willems uit IJsselstein.
Totaaluitslag: 1. Gerrit Wolsink; 2 Pierre Karsmakers; 3. Peter Willems; 4. Jan Keizer, ’s Heerenberg; 6. Jan van Beek, Zelhem; 8. Joop Hoefman, Doetinchem; 10. Hans Polsvoort, Lochem.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden