<p>Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie &eacute;&eacute;n schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Foto: PR</p>

Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Foto: PR

De Leer maakt kans op een ANWB Verkeersplein

HENGELO - Daltonbasisschool De Leer is genomineerd voor een ANWB Verkeersplein. Hiermee kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Stem tussen 21 mei en 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen en wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB Verkeersplein op het schoolplein van daltonbasisschool De Leer aan de St. Michielsstraat 6 in Hengelo.

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun zoon of dochter straks met een gerust hart op pad. ”

In iedere provincie één winnaar
In totaal zijn er in de provincie Gelderland 40 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de grootte van de school. Op basis van het aantal stemmen en de motivering op het aanmeldformulier, bepaalt de Adviescommissie uiteindelijk wie er wint. De winnaars worden op 21 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 5 juli en 10 september wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 10 juni
Gun je daltonbasisschool De Leer een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen 21 mei en 10 juni via anwb.nl/verkeerspleinen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden