Jean Kreunen start zoektocht: ‘Wie zijn Albert en Janna?’
<p>De bewuste advertentie uit 2003, met onderaan het bericht voor Albert en Janna. Foto: Jean Kreunen</p>

De bewuste advertentie uit 2003, met onderaan het bericht voor Albert en Janna. Foto: Jean Kreunen

Jean Kreunen start zoektocht: ‘Wie zijn Albert en Janna?’

Ouders van Kreunen kregen jarenlang kaartjes van onbekend stel

Door Luuk Stam

HENGELO – Of Albert en Janna een afspraak zouden willen maken voor ‘een komme koffie’? Dat verzoek stond in 2003 onderaan de dankadvertentie na het vijftigjarig huwelijk van de Hengelose Roel en Line Kreunen, die jaarlijks op hun trouwdag en soms ook bij andere gelegenheden post kregen van deze voor hen totaal onbekende Albert en Janna. Nooit kwamen ze erachter van wie deze mysterieuze kaartjes afkomstig waren.

Roel Kreunen overleed tien jaar geleden, zijn vrouw Line is nu 90 jaar. Zoon Jean Kreunen stuitte deze week op de bewuste advertentie tijdens het opruimen van het huis van zijn moeder. Zij verhuisde onlangs naar woonzorgcentrum De Bleijke in Hengelo. Haar zoon besloot dit raadsel graag nog eens voor haar uit te willen zoeken. Daarom deed hij woensdag een oproep op de Facebookpagina Je bent een Hengeloër als...

Daarop plaatste Kreunen een foto van de advertentie, die hij even daarvoor aantrof in een map met krantenartikelen. Die vond hij op het oude schrijfbureau van zijn vader. “Ik was een beetje in die map aan het rondneuzen en deze krant vouwde ik ook open”, vertelt hij. “Ik kon geen bijzonder artikel vinden en ik dacht: dit zal toch niet voor niks bewaard zijn gebleven? Toen viel mijn oog op die advertentie. En daaronder dat bericht aan die Albert en Janna.”

Kreunen kan zich de bewuste kaartjes die zijn ouders één of twee keer per jaar van dit onbekende stel kregen nog goed herinneren. “Het heeft zeker een paar jaar geduurd”, vertelt hij. “Er stond altijd een leuke boodschap in, we hadden er de grootste lol om. Ze hebben de kinderen er ook heel lang van verdacht, ze dachten dat wij die kaarten stuurden. We hadden elkaar in de familie nog weleens voor de gek, maar hier wisten wij niks van. Nog steeds niet. We hebben ook wat rondgevraagd in de kennissenkring, niemand weet het.”

Hoewel er op Facebook heel wat reacties kwamen en de oproep bijna honderd keer is gedeeld, heeft Kreunen een dag later nog geen enkel aanknopingspunt. Hij vermoedt dat de kaarten niet van een Albert en Janna afkomstig waren en dat iemand een grap heeft uitgehaald, maar wie? “Het kan een koppel zijn, maar misschien is het ook wel één iemand geweest”, zegt hij. “Ik heb het idee dat de namen gefingeerd zijn.”

De kaartjes zelf heeft hij niet teruggevonden, maar Kreunen sluit niet uit dat dit bij het opruimen van het huis nog gaat gebeuren. Wel weet hij zich te herinneren dat het versturen ervan op een gegeven moment ophield. “Misschien zijn ze overleden?”, vraagt hij zich hardop af. “Of is de persoon die deze grap uithaalde overleden? Maar als het een grap was, dan heeft diegene dat vast met iemand gedeeld. Wie is dit of wie zijn dit geweest? Het zou hoe dan ook hartstikke geinig zijn als ik dat mijn moeder na al die jaren alsnog kan vertellen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden