Proefvak materialen herinrichtinginvalswegen Steenderen geplaatst

STEENDEREN - In lijn met de wens van de Steenderens bevolking werkt adviesbureau Goudappel Coffeng samen met de werkgroep momenteel aan de uitwerking van het eerste deelproject uit het Dorpsplan Steenderen. Het eerste deelproject is de herinrichting van de J.F. Oltmanstraat inclusief kruising.

Eind juni wordt op het dorpsplein nabij Het Anker een proefvak neergelegd met voorbeelden van de materialen die gebruikt kunnen worden voor de herinrichting van de invalswegen. Inwoners kunnen op de website tot 15 juli laten horen wat zij vinden van de gekozen materialen.

Wat vooraf ging
Het ‘Dorpsplan Steenderen’ is op 15 oktober 2019 opgeleverd en gepresenteerd aan de Steenderense bevolking. Het plan is tot stand gekomen door de inzet van de werkgroep Vitale Kernen, waarin de gemeente Bronckhorst volwaardig partner is, en door de inbreng van inwoners van Steenderen.

De aanvullende titel ‘Steenderen van doorgangsdorp naar aantrekkelijk verblijfsdorp’ is uit het hart gegrepen. In het dorpsplan gaven bewoners aan prioriteit te geven aan de herinrichting van de wegen en de trottoirs in de dorpskern. De slechte staat van wegen en trottoirs en de steeds grotere overlast van sluip- en vrachtverkeer maakt dat langer uitstel niet aanvaardbaar is.

Het Dorpsplan is vervolgens aangeboden aan de gemeenteraad en College van burgemeester en wethouders. Het Dorpsplan is ook in te zien op de website.


vitaal-steenderen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden