Collecte vanuit de veiligheid van eigen huis

STEENDEREN - De collectanten van het Epilepsiefonds gaan dit jaar niet met hun collectebus langs de deuren van 1 tot en met 6 juni, omdat het fonds veiligheid voorop stelt. “Dit was geen eenvoudig besluit”, vertelt Joost Wijnhoud, directeur Epilepsiefonds. “De collecteweek is een van de belangrijkste weken van het jaar voor ons fonds. Gelukkig biedt online collecteren uitkomst. Zo kunnen onze collectanten toch collecteren, maar dan vanuit de veiligheid van hun eigen huis.”

In Nederland leven zo’n 120.000 mensen met epilepsie. Omdat aanvallen niet altijd onder controle te krijgen zijn, heeft dit een enorme invloed op het dagelijks leven. “Juist voor die mensen zijn we er”, vertelt Wijnhoud. “We willen hun onzekerheid wegnemen, hun omgeving ontlasten en genezing dichterbij brengen. Dat kunnen we alleen met steun van iedereen die geeft aan de collectant. Daarom zijn we blij dat we digitaal kunnen collecteren.”

Nieuwe kansen
Dankzij de inkomsten uit de collecteweek kunnen cruciale stappen gezet worden in epilepsie-onderzoek. Het Epilepsiefonds subsidieert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie. In de oude gemeente Steenderen is Thea Lebbink al jaren coördinator van de vrijwilligers die langs de deuren gaan. Ook zij collecteert dit jaar digitaal. “Doordat mijn vriendin epilepsie heeft, maak ik via haar mee hoeveel angst deze ziekte brengt", vertelt zij. "Ik wil graag dat er voor iedereen een behandeling komt en dus ben ik ontzettend blij dat ik dit jaar toch kan collecteren. Wie mijn vriendin en al die mensen die met epilepsie te maken hebben, steunen? Geef dan via epilepsie.nl/geef." Zodat het Epilepsiefonds, ook nu, zijn belangrijke werk kan blijven doen.

Functiestoornis
Epilepsie is een tijdelijke functiestoornis in de hersenen die zich uit in aanvallen. Iedereen kan op elke leeftijd epilepsie krijgen. In Nederland leven zo’n 120.000 mensen met de aandoening, waarvan dertig procent veel last blijft houden van aanvallen. Over het ontstaan van epilepsie is nog steeds te weinig bekend. Daarom subsidieert het Epilepsiefonds jaarlijks veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken.


www.epilepsie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden