Jongeren uit Steenderen doen mee aan 'Sirkelslag'. Foto: PR
Jongeren uit Steenderen doen mee aan 'Sirkelslag'. Foto: PR

Jeugd Steenderen doet weer mee aan 'Sirkelslag'

Algemeen

STEENDEREN - Ook dit jaar doet de jeugd van de Steenderense kerken weer mee aan het landelijke evenement 'Sirkelslag'. Dit evenement op vrijdagavond 7 februari vindt in Steenderen plaats in de grote zaal van gebouw Het Anker. Het thema is: Kom in beweging.

De jongeren hebben zich dit jaar voor de zesde keer aangemeld voor dit landelijke gebeuren. 'Sirkelslag' wordt tegelijkertijd gespeeld door meer dan 600 jongerengroepen in ruim 200 plaatsen in ons land. Via Faceboek en Twitter staan alle groepen live in verbinding met elkaar en kunnen ze de tussenstanden van de wedstrijden met elkaar vergelijken.
Het thema dit jaar is: 'Kom in beweging' en het gaat over het verhaal van profeet Jona. De jongeren maken tijdens de avond hetzelfde mee als hij. Het verhaal begint in het donker, 'in de vis'. Maar uiteindelijk komen alle deelnemers in beweging om het verhaal een nieuwe wending te geven. Ook maken de deelnemers in het spel kennis met het project 'Jong in Actie', waarbij jongeren gaan helpen om mensen in Nederland een nieuwe kans te geven.

Het landelijke programma wordt online live gepresenteerd door Klaas van Kruistum (bekend van de tv-programma's Checkpoint, Zapplive en Klaas kan alles) en Elbert Smelt (zanger van de band Trinity en presentator van het tv-programma Topdoks). Voor aanmelden en informatie: Willem van der Spoel, email: willem.v.d.spoel@xs4all.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant