Geld. Foto: PR
Geld. Foto: PR

Financieel geweten van bijzondere vereniging

RUURLO – KunstKring Ruurlo bestaat dit jaar 25 jaar. Van niets is de vereniging uitgegroeid tot een bloeiende en financieel gezonde vereniging. Na negen jaar als penningmeester te hebben gefunctioneerd, treedt Fred Rötgers bij de volgende Algemene Ledenvergadering af vanwege de maximale termijn. Daarom is KunstKring Ruurlo op zoek naar een nieuw financieel geweten.

Fred Rötgers reageerde negen jaar geleden op de vacature van penningmeester bij KunstKring Ruurlo om meer mensen te leren kennen. Als boekhouder vindt hij het leuk om gegevens te analyseren. Dit is namelijk een vast onderdeel van het werk. Het verwerken van de gegevens kan een nieuwe penningmeester zelf indelen. Nacalculatie van een concert of lezing moet wel snel gebeuren, maar staat los van de boekhoudkundige verwerking.

De boekhouding van de vereniging omvat een enorme bron aan gegevens, die hij naar eigen inzicht interpreteert. Hij kan hierdoor voorstellen, onder andere op gebied van beleid, inbrengen binnen het bestuur.
De samenwerking met de andere leden van het bestuur ervaart Fred als goed. Hij vindt het prettig dat als er aandachtsgebieden zijn, die aansluiten op de boekhouding, hij de vrijheid heeft om daar in te duiken en dat uit te werken.

Fred vindt het bijzonder dat na 25 jaar KunstKring Ruurlo met een kunst- en creatieve achtergrond financieel gezond is. Van de nieuwe penningmeester wordt verwacht dat deze aandacht heeft voor het verleden, maar ook gericht is op het voortbestaan van de vereniging. Wie na het lezen van dit artikel geïnspireerd is om de nieuwe penningmeester van KunstKring Ruurlo te worden, kan contact opnemen met Fred Rötgers, tel. 06-53915066) of via penningmeester@kunstkringruurlo.nl.

Meer berichten