Geallieerden met tank op het kruispunt in Steenderen. Foto: Archief HVS
Geallieerden met tank op het kruispunt in Steenderen. Foto: Archief HVS

Jean Kreunen te gast op ledenavond HVS

STEENDEREN - Dit jaar wordt 75 jaar vrijheid gevierd, dit is voor de Historische Vereniging Steenderen (HVS) reden Jean Kreunen uit te nodigen voor een lezing op 20 januari om 20.00 uur in Het Anker, J.F. Oltmansstraat 7 te Steenderen.

Jean Kreunen is oud-directeur van het Achterhoeks Museum 1940-1945 in Hengelo Gld. en bestuurslid van Oorlogsmuseum Overloon. Hij vond als twaalfjarige jongen twee militaire helmen op de schuurzolder en raakte geïnteresseerd in de geschiedenis van de tweede wereldoorlog. Het verzamelen van originele objecten uit de periode 1933 -1945 heeft hem sindsdien in de greep gehouden en dat resulteerde in 2006 in een officieel geregistreerd museum.

Jean zal tijdens de lezing vertellen hoe zijn eerste kennismaking met oorlogsspullen heeft plaatsgevonden. Hij vertelt hoeveel vasthoudendheid er soms nodig was om bepaalde goederen voor de collectie te bemachtigen, maar ook de toevalstreffers en bijna wonderen hoe hij de spullen opspoorde.

De bevlogenheid met zijn levenswerk straalt er vanaf en hij zal op een prettige wijze informatie over de oorlogsjaren overdragen aan de toehoorders. Tijdens de lezing zullen diverse onderwerpen de revue passeren, met speciale aandacht voor de voormalige gemeente Steenderen in de periode 1940-1945.

Iedereen is van harte welkom. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Leden hebben gratis toegang, inclusief een koffie of thee. Aan niet-leden wordt 5 euro entree gevraagd, dit is eveneens inclusief een koffie of thee.

De HVS is op zoek naar verhalen en foto's over de periode 1940-1945 in de voormalige gemeente Steenderen. Die kunnen worden gestuurd naar activiteiten@hvsteenderen.nl of neem contact op met Ben Lebbink, 06-51 43 55 25 of Dikkie Garritsen, 06-51 34 39 37.

Meer berichten