Max Verstappen en Bastiaan van Loenen bij het FIA Prize Giving gala in het Louvre in Parijs. Foto: Alex van Loenen
Max Verstappen en Bastiaan van Loenen bij het FIA Prize Giving gala in het Louvre in Parijs. Foto: Alex van Loenen

Bastiaan van Loenen gehuldigd in het Louvre

PARIJS/STEENDEREN – Vrijdagavond 6 december werden de vijftienjarige Bastiaan van Loenen uit Steenderen en zijn zestienjarige maatje Nina Pothof uit Wijster als wereldkampioenen karten gehuldigd bij het FIA Prize Giving gala, het jaarlijkse prijzengala van autosportfederatie FIA, in het Louvre in Parijs.

De vader van Bastiaan, Alex van Loenen, begeleidde hen tijdens deze bijzondere reis en de huldiging in Parijs.

Bastiaan en Nina zijn het gouden kartduo Slalom geworden bij 'de Olympische Spelen Autosport' onlangs (oktober) gehouden in Rome. Deze twee jongeren waren van de 29 landen het behendigst op het circuit van Vallelunga en in het Ben Hur stadion in Rome werden zij gehuldigd en werd voor hen het Wilhelmus gezongen.

Jean Todt, de voorzitter van FIA Autosport Bond World Wide, schreef hem deze week persoonlijk een brief, waarin hij aangaf dat Bastiaan van Loenen als Olympische overwinnaar Karten Slalom historie heeft geschreven, omdat hij de eerste cup Karting Slalom van de motorsportgames heeft gewonnen.

De kartsport staat op dit moment erg in de belangstelling en het is mooi om te zien hoeveel talent er is in Nederland en met name de Achterhoek, waar Bastiaan van Loenen vandaan komt. Bastiaan vond het een grote eer om Max Verstappen, derde prijswinnaar in het Formule 1-wereldkampioenschap 2019, in Parijs te ontmoeten, die net als hij op jonge leeftijd succesvol was in het karten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden