Jan Borgman (l) vertelde het één en ander over de energie-innovaties op zijn boerderij met een korte rondleiding op zijn bedrijf. Foto: PR
Jan Borgman (l) vertelde het één en ander over de energie-innovaties op zijn boerderij met een korte rondleiding op zijn bedrijf. Foto: PR

Burgemeester en wethouders Bronckhorst op bezoek in Vierakker en Wichmond

'Ruimte tot het slaan van nieuwe verbindingen'

Door Jan Hendriksen

VIERAKKER/WICHMOND – Dorpsbelang Wichmond-Vierakker mocht dinsdag 3 december het college van burgemeester en wethouders en de gebiedsambtenaren van de gemeente Bronckhorst ontvangen in Vierakker en Wichmond. Deze keer in deze volgorde omdat Dorpsbelang Wichmond-Vierakker het college ontving in de Theetuin in Vierakker.

Nadat ze welkom waren geheten door de voorzitter Cordrik van der Meulen verzorgde Wim Dijkstra een presentatie over het project 'Aangenaam Leven'. Nadat ieder lid, de onlangs verschenen Ludgerbode had ontvangen ging men naar boerderij 't Spieker van de familie Borgman. In de ontvangstruimte van 't Spieker deed Erna Roeterdink een uiteenzetting over het 'Theater in de openlucht' dat afgelopen zomer in het kader van het honderdjarig bestaan van Oranjecomité Vierakker-Wichmond bij de monumentale boerderij met groot succes werd opgevoerd. Het geheel werd omlijst met foto's op de achtergrond van het theater. Als afsluiting ontving burgemeester Marianne Besselink een oranje Ludgervlag die voortaan tijdens de feestweek in Vierakker-Wichmond eind augustus fier bij het gemeentehuis in Hengelo zal wapperen. Jan Borgman vertelde tenslotte het één en ander over de energie-innovaties op zijn boerderij met een korte rondleiding op zijn bedrijf.

Als afsluiter werd er een bezoek gebracht aan Geocomfort in Wichmond. Ook hier een warm ontvangst en een presentatie over de opzet van het bedrijf. Het betrof de mogelijkheden die zij bieden op het gebied van koeling en verwarming uit de bodem, WKO-systemen en warmtepompen die zij leveren. Ook hier werd afgesloten met een korte rondleiding. Cordrik van der Meulen: "Al met al was het een informatieve middag met een informeel tintje met ruimte tot het slaan van (nieuwe) verbindingen. Een middag met zeer positieve waardering voor het college die de moeite nam om van naderbij te bekijken wat er in dit mooie stukje Bronckhorst gebeurt."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden