Initiatiefnemers van het lokale bandjesfestival Boudewijn Wolbert en Marian Ritzer. Foto: Ellen Somsen
Initiatiefnemers van het lokale bandjesfestival Boudewijn Wolbert en Marian Ritzer. Foto: Ellen Somsen

Maak kennis met '4 Bands in a row'

HENGELO - Boudewijn Wolbert en mede-bandlid Marian Ritzer zijn de initiatiefnemers van het lokale bandjesfestival '4 Bands in a row' op 23 november in De Egelantier in Hengelo. Aanvang 21.00 uur.

"Al heel lang loop ik met het idee rond om diverse lokale bands tijdens een gezellige avond bij elkaar te brengen. Hoe mooi is het om met elkaar een avond te genieten van lokale muziek?" Boudewijn Wolbert, muziekliefhebber, muzikant en zanger, straalt als hij vertelt over het ontstaan van '4 Bands in a row', een kleinschalig lokaal bandjesfestival in Hengelo. "Van jong tot oud, beginnend muzikant tot redelijk professioneel, het gaat om de beleving. We hebben hier veel talent in de buurt en er zijn diverse kleine bands die wekelijks met elkaar een repertoire doorspelen. Maar dat doen ze meestal in een studio of een garagebox, zonder publiek. Die muzikanten wil ik op 23 november graag een podium bieden", aldus Boudewijn.

Sfeervolle avond
Boudewijn en mede-bandlid Marian Ritzer benaderden diverse muzikanten en kregen veel enthousiaste reacties. "We hebben maar liefst een line-up van 4 bands op één avond! Op het programma staan de bands 'Chemical Clouds' uit Hengelo, 'The Dunes' uit Doetinchem en 'L4' uit Velswijk. Zelf zing ik ook een paar nummers met mijn band 'Indian Summer'. Daarnaast hebben we nog een paar lokale extra's: Huub, Vincent Mooij en Hans Lassche. Een mix dus van jonge muzikanten en doorgewinterde 'rockers', van covers en eigen nummers en muziek van vroeger tot nu. Al met al belooft het een waanzinnige avond te worden."

Ton en Monique ten Barge van café De Egelantier in Hengelo werkten graag mee aan de avond en stellen het café beschikbaar. "4 Bands in a row is vooral bedoeld als laagdrempelige, sfeervolle avond. De entree is dan ook gratis, je betaalt alleen voor je drankjes. Iedereen is welkom!", lacht Boudewijn.

Meer berichten