Dressuuramazone Dinja van Liere met Inge Santman-Berends met Katouch (l.) en Marlon van Wissen met Knoxville. Foto: Theo Janssen
Dressuuramazone Dinja van Liere met Inge Santman-Berends met Katouch (l.) en Marlon van Wissen met Knoxville. Foto: Theo Janssen

Succesvolle zomerclinic van Dinja van Liere

STEENDEREN – Paarden Sport Vereniging (PSV) De Zevensteen organiseerde woensdag 10 juli een zomerclinic met dressuuramazone Dinja van Liere. Ruiters en amazones konden onder begeleiding van Dinja aangeven waar ze zich graag verder in wilden ontwikkelen. Onder regenachtige omstandigheden kregen de ruiters en amazones tijdens de clinic gedurende drie kwartier waardevolle tips en adviezen.

Dinja van Liere is zelfstandig ondernemer die al vanaf haar zesde jaar paard rijdt. Zij heeft zich voor de aankomende wereldkampioenschappen met maar liefst drie paarden weten te kwalificeren. Naast het trainen van paarden geeft ze lessen, clinics, en rijdt daarnaast ook goedgekeurde hengsten voor vele bekende hengstenhouders. Zij rijdt veelal jonge paarden die deelnemen aan de PAVO-cup, een van de hoogtepunten van de Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) kampioenschappen die jaarlijks in Ermelo wordt gehouden. Daarnaast brengt zij ook met enige regelmaat paarden op Grand Prix-niveau uit.

Inge Santman-Berends, onder andere namens De Zevensteen organisator van deze zomerclinic, is enthousiast. Inge die ook voorzitter is van de Kring Oude IJssel, een overkoepelde organisatie, vertelt: "Tijdens een activiteit bij de kring afgelopen winter, verzorgde Dinja van Liere een clinic. Dit werd zo goed ontvangen door de deelnemers, dat we vonden dat het misschien ook wel leuk zou zijn om haar te vragen voor een zomeractiviteit voor PSV De Zevensteen. Het aanmelden was laagdrempelig, het maakte niet uit of je nu recreatief of in wedstrijdverband rijdt, iedere combinatie kreeg tijdens de clinic evenveel aandacht van Dinja."

Het mooie was dat de deelnemers zelf konden aangeven waar ze zich tijdens de clinic op wilden focussen. Maar liefst 16 combinaties hadden zich aangemeld voor deze avond, zowel paarden als pony`s. Niet alleen de leden van De Zevensteen prijkten op de startlijst, maar ook leden van omliggende verenigen namen actief deel.

Een van deelnemers aan de clinic was Marleen Heijting uit Baak met haar pony Hattrick today`s Wonder. Marleen, reservekampioen tijdens selectiewedstrijd van de kring Oude IJssel, gaat een gooi doen naar de felbegeerde kampioenstitel op de regiokampioenschappen die op 2 en 3 augustus in Zieuwent worden verreden. Marleen vertelde dat ze tijdens deze clinic nog graag het een en ander wilde leren van Dinja, en hoopt dat deze feedback positief zal bijdragen aan de regiokampioenschappen, maar vooral ook voor haar verdere rijcarrière.

Inge Santman-Berends, die zelf ook aan de clinic heeft deelgenomen met haar paard Katouch (Ferdeaux x Wynton) toonde zich na afloop tevreden over het verloop van de avond. "Prachtig dat Dinja de tijd neemt voor een ieder, en echt hele waardevolle leermomenten meegeeft."

Een van de volgende zomeractiviteiten die PSV De Zevensteen gaat organiseren is de zomeravondcompetitie, die vanaf 31 juli/1 augustus vier weken lang op woensdag en donderdagavond plaats gaat vinden aan de Prins Bernhardlaan 1 in Steenderen. Een ieder is dan ook weer wederom welkom.

Meer berichten