Werk van Rein van Uden: A68 Praza das Praterias Santiago 3. Foto: PR
Werk van Rein van Uden: A68 Praza das Praterias Santiago 3. Foto: PR

'Met potlood en penseel naar Santiago de Compostela'

HENGELO – In de Hengelose Remigiuskerk aan de Kerkstraat 8 is van 14 juni tot 8 september een expositie van aquarellen van Rein van Uden, waarin de Pelgrimsreis naar Santiago de Compostela, een voettocht van 2600 kilometer, centraal staat. Geopend elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur, elke zondagmorgen voor en na de kerkdienst en op afspraak. Op 14 juni is de opening. Inloop van 19.00 uur en 19.30 uur wordt de openingshandeling verricht.

Tijdens de Camino van vier maanden zijn tekeningen en foto's gemaakt van dorpen, steden en landschappen. Na thuiskomst zijn de schetsen en foto's gebruikt om schilderijen en aquarellen te maken.
Na vorig jaar zijn werken geëxposeerd te hebben in Le Chemin (nabij Vezaley) in Frankrijk, zijn de werken van de Camino nu te zien in de Remigiuskerk in Hengelo Gld.Rein van Uden (Schijndel, 1946) tekent al zo lang als hij het zich kan herinneren. De eerste tekenlessen volgde hij via een schriftelijke cursus aan de Famous Artists Schools, een cursus die was opgezet door bekende Amerikaanse kunstenaars en illustrators.
Na lessen aan het creatief centrum in zijn woonplaats volgde hij een opleiding aan de Academie Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hier kreeg hij onder andere les van Peter Bol. Hij studeerde af in de richting Grafische technieken en autonome schilderkunst. Na een studie Pedagogische en Didactische Bijscholing aan de Kunstacademie in Den Bosch ging hij tekenles geven aan het creatief centrum Hertog Jan in Schijndel. Dit deed hij twaalf jaar. Nog steeds is het schilderen zijn lust en zijn leven. "Door het tekenen ga je meer genieten van de natuur, en van de kleine dingen die andere mensen voorbij lopen." Op dit moment schildert en tekent Rein bij diverse tekengroepen, en schildert hij dagelijks in zijn eigen atelier.
De werken van Rein worden regelmatig geëxposeerd. Op dit moment loopt er nog een tentoonstelling in Gouda: 'World Watercolor Masters 2019'. Een expositie van tachtig aquarellen van Nederlandse en buitenlandse aquarelkunstenaars.


Meer informatie bij Frida Meints, 06-51007904 of mail f.meints@gmail.com

www.rein-van-uden.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden