Rogier Vroeg in de Wei en zoon Rubèn duiken het pas geopende zwembad in, toegekeken door publiek in De Hut dat vrijdagmiddag eveneens werd geopend. Foto: Marjan Lijftogt
Rogier Vroeg in de Wei en zoon Rubèn duiken het pas geopende zwembad in, toegekeken door publiek in De Hut dat vrijdagmiddag eveneens werd geopend. Foto: Marjan Lijftogt

Zwembad Steenderen opent voor zonnig paasweekend

Algemeen

STEENDEREN - Het zwembad op orde, stralend weer, paasdagen voor de deur; wat wil je nog meer als openluchtzwembad? Het Burg. Kruijfbad in Steenderen maakte een vliegende start. De vaste medewerkers openden vrijdagmiddag 19 april de poorten van het zwembad.

Drommen gezinnen stonden ruim van te voren al voor de poort te wachten. Na het welkomstwoord en de opening van De Hut, een nieuw overdekt gedeelte naast het zwembad, doken de eersten enthousiast het warme zwemwater in.

Een grote groep kinderen startte ondertussen hun zoektocht naar paaseieren; de activiteitencommissie had vele chocolade-eieren verstopt en ook zo'n 25 plastic eieren waarvan het nummer correspondeerde met een mooi prijsje. Veel blije gezichten: een topdag om het zwemseizoen mee te beginnen.

Donateursactie: 'Iedereen een straat'
Het Steenderense zwembad moet het vanaf nu stellen zonder jaarlijkse subsidie van 37.500 euro. Om een deel van deze financiële klap op te vangen, start het bestuur een grote donateursactie. Onder het motto 'Iedereen een straat' zoekt het bestuur mensen die langs de deuren willen in mei om nieuwe donateurs te werven. Wie wil ook meedoen? In welke straat? Mail voor opgave of informatie naar Nicole Koekkoek, nksce@outlook.com. opgeven kan ook bij een medewerker op het zwembad.


www.zwembadsteenderen.nl

Het zwembad wordt geopend. Foto: Marjan Lijftogt
Het was druk voor de poort. Foto: Marjan Lijftogt
En dan lekker zwemmen. Foto: Marjan Lijftogt

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden