De jongens van basisschool Rozengaardsweide kwamen na een spannende strijd als winnaar uit de bus. Foto: Luuk Stam
De jongens van basisschool Rozengaardsweide kwamen na een spannende strijd als winnaar uit de bus. Foto: Luuk Stam

Rozengaardsweide wint thriller van een schoolvoetbaltoernooi

HENGELO - Strafschoppen moesten eraan te pas komen om op dinsdag 9 april de winnaar van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Hengelo aan te wijzen. Op sportpark Het Elderink trokken de jongens van basisschool Rozengaarsweide uiteindelijk aan het langste eind. In de beslissende penaltyserie versloegen zij de Piersonschool.

Door Luuk Stam

Daar ging wel het nodige rekenwerk aan vooraf. Na het spelen van de poulewedstrijden kwamen de Rozengaardsweide, de Piersonschool én De Leer uit op 6 punten. Ook het onderling resultaat bood geen uitsluitsel. Zelfs op basis van het doelsaldo kon geen winnaar worden bepaald, want ook dat was bij de drie scholen gelijk.

Doordat de Rozengaardsweide en de Piersonschool met zeven doelpunten in de drie poulewedstrijden één doelpunt meer maakten dan De Leer, mochten deze twee scholen het vanaf de strafschopstip uitvechten. De in het felgeel gehulde jongens van de openbare school toonden zich het sterkst in het nemen van de penalty's. Een groot feest was het gevolg.

Waar de jongens van De Leer genoegen moesten nemen met een derde plek, ging het de meiden van hun school beter af. Zij wisten de titel en de bijbehorende beker te veroveren. Net als de jongens van Rozengaardsweide mogen de meiden van De Leer op woensdag 15 mei afreizen naar Eerbeek om Hengelo te vertegenwoordigen tijdens de regionale schoolvoetbalfinales.

Meer berichten