Lionsclub Bronckhorst houdt tulpenactie in de maand maart. Foto: Liesbeth Spaansen
Lionsclub Bronckhorst houdt tulpenactie in de maand maart. Foto: Liesbeth Spaansen

Lionsclub Bronckhorst verkoopt iedere zaterdag in maart 7.000 tulpen

BRONCKHORST - Lionsclub Bronckhorst is goed op weg met de jaarlijkse tulpenactie. Afgelopen zaterdag zijn in Hummelo, Keppel en Drempt 700 bossen tulpen huis aan huis verkocht. De actie is een week eerder afgetrapt in Steenderen. Komende zaterdag, 16 maart, zijn Vorden en Kranenburg aan de beurt. Ook daar worden 700 bossen tulpen, in totaal 7000 bloemen, aan de man gebracht.

Lionsclub Bronckhorst houdt de tulpenactie voor het negende jaar. Vijf achtereenvolgende zaterdagen in maart worden in de grote kernen van Bronckhorst huis aan huis tulpen aangeboden. De tulpen, die 's morgens vers gehaald worden bij Jordi Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Toldijk, kosten dit jaar 3,50 euro per bos en drie bossen voor 10 euro.

Dankzij de scherpe inkoopprijs is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. Dat is belangrijk, want doel is zoveel mogelijk geld op te halen, voor onder andere de verzorgingscentra in Bronckhorst, zodat dat zij een extraatje hebben voor de bewoners. Een hartverwarmend project dicht bij huis. Dus wie tulpen koopt, heeft zelf wat moois en doet wat moois voor een ander.

Verzorgingshuizen in Bronckhorst hebben al benoemd waar ze graag een bijdrage voor willen hebben: Hyndendael Hummelo-Keppel: tuintafel om op hoogte te tuinieren; De Zonnekamp Zelhem: een tovertafel, een mobiele projector die van elke ruimte een belevingsruimte maakt, om (dementerende) ouderen te activeren of te kalmeren; De Bongerd Steenderen: buitenmateriaal om bewegen te activeren (beweegtuin); Lindenhof Vorden: een tovertafel; De Bleijke Hengelo: middag voor ouderen in Hengelo.

Daarnaast heeft Lionsclub Bronckhorst ook nog een nationaal doel waarvoor geld wordt verzameld. Dit jaar is dat stichting Haarwensen, die kinderen die door een medische behandeling hun eigen haar kwijtraken helpt aan een pruik. Het internationale doel is dit jaar een project voor schooluniformen in de allerarmste wijk van township Soweto in Johannesburg (Zuid-Afrika).

Na Vorden en Kranenburg komende zaterdag komen de tulpenverkopers op 23 maart naar Hengelo en 30 maart naar Steenderen, Baak en Toldijk. Bovendien staan de Lions met een tulpenkraampje op de weekmarkt van vrijdag 22 maart in Zelhem. Vrijdag 8 maart werden op dezelfde manier in een paar uur tijd 80 bossen tulpen verkocht op de Hengelose weekmarkt.

Bij de verkoop van de tulpen krijgt LC Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden