Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink (Foto: )

Grote Veld veldtoertocht door bossen rondom Vorden

VORDEN – De Vordense fietsclub VRTC de 8 Kastelenrijders houdt zondag 9 december voor de 36ste keer haar Grote Veld veldtoertocht in de mooie omgeving van het bosrijke Vorden en Lochem. Er zijn twee afstanden waaruit men kan kiezen: dertig en vijfenveertig kilometer. De start is tussen 8.30 uur en 10.00 uur bij sportcomplex Het Grote Veld van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg 11 in Vorden.

Leden van de VRTC de 8 Kastelenrijders zijn al weer druk in de weer met de voorbereidingen om de deelnemers op 9 december een prachtige tocht te kunnen voorschotelen. Deze veldtoertocht staat op de kalender van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) en staat bij de meeste veldrijders hoog aangeschreven op hun te fietsentochten. Ook fietsers die geen lid zijn van de NTFU zijn van harte welkom. De deelnemers gaan via natuurgebied Het Grote Veld met het nodige klimwerk naar de Lochemseberg. Daarna gaat de route via buurtschap Wildenborch weer terug naar het startpunt.

De routes lopen grotendeels via mooie bospaden en zandwegen met tussendoor een enkele harde weg om indien nodig weer even op adem te komen. Deze veldtoertocht is mogelijk gemaakt mede dankzij de zeer goede samenwerking met diverse bos- en landgoed eigenaren. Voor sommige stukken is een eenmalige toestemming verleend en de organisatie wil dan ook de deelnemers die de route op de gps opslaan, verzoeken om niet op andere momenten deze mooie route voor zichzelf nog een keer te rijden. Dat zou de organisatie in de problemen brengen.

Bij de controle/verzorgingspost onderweg worden een drankje, warme bouillon en ook de traditionele gehaktballetjes en broodjes verstrekt. Altijd een goed en gezellig moment om de ervaringen met andere deelnemers te delen. Daar is ook een materiaal- en EHBO-post aanwezig om eventuele pechgevallen te kunnen verhelpen. De gehele tocht is duidelijk met pijlen uitgezet en verder in secties verdeeld zodat de organisatie in geval van nood snel de plaats van ongeval/ pech kan bereiken. Ook via een 06 nummer, welke de deelnemers meekrijgen, is tijdens de rit de organisatie bereikbaar. Leden van VRTC de 8 Kastelenrijders controleren 's morgens regelmatig de rit en brengen indien nodig extra pijlen aan.

Na afloop kunnen de deelnemers zich douchen, de fiets afspuiten en een hapje en een drankje nuttigen in de kantine van voetbalvereniging Vorden. Leden van de NTFU betalen het gebruikelijke tarief van 4 euro en niet leden betalen 5 euro. Jeugdige deelnemers tot vijftien jaar mogen gratis deelnemen. VRTC de 8 kastelenrijders heeft er weer zin in en hopen op 9 december een groot aantal deelnemers te mogen begroeten. Voor verdere informatie, zie de site.


www.vrtcvorden.nl

Meer berichten