Turnsters Achilles van de derde divisie. Foto: PR
Turnsters Achilles van de derde divisie. Foto: PR

Turnsters Achilles slaan zich door pittigere moeilijkheidsgraad

HENGELO/DOETINCHEM - Op zaterdag 24 november kwamen Calijn Achterstraat, Nadé Mombarg, Jasmijn Seubring, Indy Hoftijzer en Bo Groot-Roessink uit tijdens de derde divisie turnwedstrijd in de Sazahal in Doetinchem.

Calijn liet op de brug een zeer strakke en mooie oefening zien en was terecht trots op het eindresultaat: ze behaalde voor dit onderdeel een knappe derde plek. Nadé is op de sprong tweede geworden met een keurige streksalto en overslag over de pegasus. Op de balk liet ze een strak achteruit bruggetje zien wat haar een mooie derde plek opleverde. Jasmijn liet een keurige oefening op de vloer zien waarbij de mooie glimlach en haar sierlijke afwerking haar een zesde plek opleverde. Ook de sprong ging goed wat resulteerde in een zevende plek.
Tijdens de tweede wedstrijd werd Indy aangemoedigd door haar turnvriendinnen. Indy presteerde het best op de sprong, hier kijkt ze met trots op terug. In een wedstrijd later die middag liet Bo een hele nette brugoefening zien. Het 'wappertje' (van lage legger naar hoge) ging geweldig en ook de afsprong in de vorm van een streksalto halve draai was keurig. Dit resulteerde voor Bo in een tweede plek op dit onderdeel.
Turncoach Jolien Groot-Roessink, haar dochter Bo en Rosalie worden bedankt voor het coachen.

De moeilijkheidsgraad van de oefeningen is in vergelijking met het voorgaande turnseizoen weer pittiger geworden. Dat is nog wel even wennen voor de meiden. Zij bereiden zich voor op de volgende wedstrijd, 15 december in Didam.

Meer berichten