Tycho steekt zijn duim op; hij kan weer veilig oversteken. Foto: Mechteld Beemer
Tycho steekt zijn duim op; hij kan weer veilig oversteken. Foto: Mechteld Beemer

Tycho kan weer veilig de weg oversteken

Algemeen

HENGELO - Bijna elke dag fietst Tycho van Doorn via de Wichmondseweg en de Burgemeester Aalderinkweg naar de Piersonschool in Hengelo. Hierbij steekt hij de Burgemeester Aalderinkweg over ter hoogte van de Kervelseweg. Als hij niet meteen in zijn geheel over kan steken, stopt hij op de vluchtheuvel in het midden. Het ronde verkeersbord op de vluchtheuvel, welke de rijrichting voor het gemotoriseerde verkeer aangeeft, hangt echter zo hoog dat het zorgde voor een niet overzichtelijke situatie.

Tycho moest moeite doen om langs het bord heen te kijken en de auto's te kunnen zien. Dinsdagochtend 26 juni maakte zijn moeder, Mechteld van Doorn-Beemer hier melding van via de app bij de gemeente Bronckhorst, wellicht dat er namelijk meer kinderen van zijn lengte hier last van hebben. Binnen het uur kreeg zij al bericht terug dat de melding in behandeling was genomen. Vervolgens werd zij een uur later gebeld met de mededeling dat aangezien het om een Provinciale weg gaat de gemeente het doorstuurde naar de provincie.
Een aantal uur later belde de provincie al dat zij de melding in behandeling hadden. Tot verbazing van Mechteld was donderdagmiddag het bord al lager gehangen. Tycho kon perfect oversteken! Wat een fantastische service van de gemeente Bronckhorst en provincie Gelderland. Ze krijgen een dikke duim van Mechteld en Tycho.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant