Achilles turnsters, staand Jasmijn Stoverinck, Daphne de Greef en Nicky Peelen. Zittend Nikky van Aken, Lieke Hoebink en Eline Veenink. Foto: PR
Achilles turnsters, staand Jasmijn Stoverinck, Daphne de Greef en Nicky Peelen. Zittend Nikky van Aken, Lieke Hoebink en Eline Veenink. Foto: PR

Derde plaatsingswedstrijd turnen voor de 6de divisie meisjes

HENGELO/ DOETINCHEM - De derde voor de 6de turndivisie plaatsingswedstrijd was zaterdag 7 april te Doetinchem. De dag was in handen van de organiserende Gymnastiekvereniging Achilles uit Hengelo met ondersteuning van WSV Warnsveld.

Er waren drie wedstrijden gepland voor instap en pupil 1, pupil 2 en jeugd 1, Jeugd 2- H, junior -G en Senior –F. Achilles organiseerde deze wedstrijd in de turnhal Sazahal te Doetinchem, een ervaring voor de deelnemers. Na de warming-up op de turnvloer waren de instap meisjes op weg naar het eerste toestel balk. Eline Veenink , Jasmijn Stoverinck, Daphne de Greef en Lieke Hoebink. Het is altijd lastig om als eerste balk te turnen, maar vol zelfvertrouwen gingen de meisjes van start. Hun oefeningen resulteerden in mooie eindresultaten. Eline scoorde het hoogste op balk 12.600, een elfde plaats. Daarnaast staat ze eerste reserve op de finale wedstrijd. Jasmijn turnde een nette wedstrijd met twee maal over een tweede plek voor brug 14.250 en vloer 14.200, totaal een zesde plaats. Daphne zette op balk een score neer van 13.100. Ze verbeterde zich op alle toestellen en eindige in het klassement heel netjes op een tiende plek. Lieke turnde haar hoogste score op balk 13.500 en eindige op het podium met een derde plaats.
Pupil 1; een wedstrijd voor Nikki Peelen en Nikki van Alken. Nikki Peelen haar scores waren op sprong 12.125, balk 11.200, ze eindigde netjes op een 13de plaats. Nikki van Alken wilde heel graag haar brug 11.600 verbeteren en dat lukte met de heupdraai. Zij eindigde achtste.
Jeugd 2 –H; deze wedstrijd was voor Sabine Reezigt. In beide voorrondes was ze al op het podium geëindigd. Met de onderdelen vloer, sprong, brug en balk behaalde zij een eerste plaats op het podium.
Voor Jasmijn, Lieke en Sabine is dit niet de laatste wedstrijd, ze hebben zich geplaatst voor de finale op 2 juni.
De gehele dag hebben vrijwilligers van Achilles zich ingezet om de dag goed te laten verlopen. Zonder deze vrijwilligers geen organiserende wedstrijd, daarvoor hartelijk dank voor de sportieve inzet.

Meer berichten