Dwarsfluitiste Magdalena Katziolka wordt begeleid op de piano door dirigent en pianist Christo Guenov. Foto: Henk Derksen
Dwarsfluitiste Magdalena Katziolka wordt begeleid op de piano door dirigent en pianist Christo Guenov. Foto: Henk Derksen

Gedragen zingen

Algemeen

STEENDEREN/ZUTPHEN – "Doe je ogen dicht en denk even terug aan ruim een week geleden". Met die woorden werd het lied 'Leise rieselt der Schnee' aangekondigd door een van de leden van het Vordens Mannenkoor. Het gezelschap trad zaterdag 16 december op tijdens het traditionele Zonnebloemkerstconcert in Het Lichtpunt.

De Zutphense afdelingen en die van Warnsveld tekenden ook dit jaar voor de organisatie ervan. Een grote groep van de Steenderense Zonnebloem-afdeling was er te gast. Na de sonore klanken van het mannenkoor was het de beurt aan dwarsfluitiste Magdalena Katziolka, op de piano begeleid door de dirigent van het Vordens koor, Christo Guenov. Een bijzonder samenspel waarin ook hun beider wortels, Oost-Europa, doorklonken. Na dit muzikale intermezzo werd het podium ingenomen door het Popkoor Zutfun. Het plezier in het zingen van onder andere het nummer 'Imagine' van John Lennon was bij deze dames en heren duidelijk te zien en te horen.
Samenzang mag niet ontbreken; traditionele kerstliederen werden onder begeleiding van het kerkorgel door de koren en de aanwezigen uit volle borst meegezongen. Een van de Steenderense gasten, zelf lid van een koor, merkte op dat haar dirigente steeds zei dat je gedragen moest zingen. En gedragen werd men, mee in de kerstsfeer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden