Het Winters Pleinenfeest wordt wederom rondom de kerk gehouden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Rob Karstens
Het Winters Pleinenfeest wordt wederom rondom de kerk gehouden. Foto: Achterhoekfoto.nl/Rob Karstens

Hengeloërs wanen zich in de tijd van Dickens

Algemeen

HENGELO - Het Winters Pleinenfeest rond de Remigiuskerk in Hengelo vindt op vrijdag 15 december plaats. Het geheel wordt in de negentiende-eeuwse stijl van Charles Dickens ingericht. Het Pleinenfeest is geopend van 16.00 tot 21.00 uur.

De vrijwilligers van Stichting Pleinenfeest zijn Hengelose ondernemers, leden van het toeristisch platform Hengelo-Keijenborg en inwoners. Het thema van dit jaar is Charles Dickens, die leefde van 1812 tot 1870. Het marktstraatje wordt omgetoverd tot een achteraf buurtje; een mistig steegje met allerlei randfiguren uit die tijd, evenals de gehele aankleding, met een authentieke houten kar waar kinderen in lompen op zitten, een lijkkist en meer oude attributen. De vrijwilligers zijn druk doende deze aankleding te verzorgen en de bouwploeg heeft voor de afsluiting van de toegang en de uitgang poorten gemaakt van 6.30 meter breed. Op de pleinen lopen mensen in kleding rond uit die tijd. Ook de kerststal ontbreekt niet; hierin zijn Josef en Maria en de ezel, schapen en andere dieren te zien.
Een viertal zanggroepjes treden op in de straten, evenals een groep kinderen van musicalschool Fame uit Steenderen. Op twee vaste plaatsen wordt gezongen door een duo. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om kerststukjes te maken, maar ook kunnen ze oude spellen spelen, zoals tollen, rollen met een hoepel, zak- en steltlopen. Daarnaast zijn oude ambachten te zien zoals smeden, het maken van midwinterhoorns of spinnen.
Er zijn kramen met diverse etenswaar als oliebollen, wafels, nieuwjaarsrolletjes, glühwein et cetera.
Wie ook een kraam wil huren, kan zich aanmelden tot in de week van 5 december. Het is de bedoeling dat ook de kraamhouders zich aankleden in de tijd van Dickens. Het deelnameformulier staat op de website.


pleinenfeesthengelogld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant